Ο Δήμος Χανίων μπαίνει σε νέα ψηφιακή εποχή – Παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας και αλλαγή εταιρικής ταυτότητας | Video + Photos

ο-δήμος-χανίων-μπαίνει-σε-νέα-ψηφιακή-ε-1422595

Η νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων chania.gr, παρουσιάστηκε το απόγευμα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, το απόγευμα της Πέμπτης.

Μια προσπάθεια που κράτησε ενάμιση χρόνο και έχει ως στόχο την μετάβαση του Δήμου Χανίων στη νέα ψηφιακή εποχή με την δημιουργία της νέας εταιρικής ταυτότητας του.

Ο τρόπος λειτουργίας του ιστότοπου άλλαξε ριζικά, για να έχουν οι πολίτες ένα εργαλείο που τους παρέχει μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία εξυπηρέτησης και πληροφόρησης από τον Δήμο, με αξιοποίηση όλου του εργατικού δυναμικού.

Ο Δήμαρχος Χανίων κατά την εισαγωγική τοποθέτηση, ευχήθηκε η νέα ιστοσελίδα, να γίνει πρότυπο και για άλλες περιοχές.

Αρχικά, παρουσιάστηκε το ανανεωμένο λογότυπο του Δήμου Χανίων, εμπνευσμένο από τον Κύδωνα, το οποίο έχει έναν πιο ολιστικό χαρακτήρα, περιλαμβάνοντας μια ιστορία 50 αιώνων.

Ακόμα, δόθηκε έμφαση και τα νέα χρώματα του λογότυπου τα οποία έχουν ως βάση το λευκό και το μπλε εμπνευσμένα από τη θάλασσα και το φως.

Σε ό,τι αφορά την ιστοσελίδα, έγινε πιο φιλική στον χρήστη με πληθώρα νέων λειτουργιών, με έμφαση στην ιστορία και τα καθημερινά νέα. Δίνεται επίσης η δυνατότητα να γίνεται απρόσκοπτη πρόσβαση από όλες τις συσκευές.

Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του δήμου, που είναι ομαδοποιημένη σε 5 άξονες, οι χρήστες μπορούν να ενημερωθούν για όλα τα νέα του Δήμου, χρήσιμες πληροφορίες και πληθώρα μέσων εξυπηρέτησης χωρίς ο πόλίτης να χρειαστεί να επισκεφθεί το Δημαρχείο.

Ο δημότης έχει στη διάθεσή πάνω από 150 ηλεκτρονικές υπηρεσίες, ενημέρωση για προκηρύξεις και προσλήψεις αλλά και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Χανίων.

Παράλληλα, ο χρήστης της ιστοσελίδας, μπορεί να κάνει ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων χωρίς να επισκεφθεί το Δημαρχείο ενώ υπάρχει και  ενημέρωση για τις διαδικασίες που μπορούν να ολοκληρωθούν ηλεκτρονικά και για ποιες χρειάζεται δια ζώσης επίσκεψη. Ακόμα όλες οι οικονομικές συναλλαγές με το δήμο μπορούν να ολοκληρωθούν πια με το πάτημα ένα κουμπιού μέσω του chania.gr.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατηγορία «Τα Χανιά μου«, όπου οι χρήστες ενημερώνονται για χρηστικά ζητήματα, όπως τον καιρό, τα εφημερεύοντα φαρμακεία, πληροφορίες για συγκοινωνία, αλλά και τους χώρους στάθμευσης, στοχεύοντας όχι μόνο στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες της πόλης.

Παράλληλα, ο νέος ιστότοπος είναι προσβάσιμος και από ξένους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους και την ιστοσελίδα chaniatourism.gr για να ενημερώνονται για ό,τι αφορά τον τουρισμό στα Χανιά.

Ακόμα, οι χρήστες της ιστοσελίδας μπορούν να ενημερωθούν για προκηρύξεις, προσλήψεις αλλά και οικονομικά στοιχεία, επίσης μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά τα δημοτικά συμβούλια που διενεργούνται.

Οι πολίτες έχουν ακόμα στη διάθεσή τους, όλους τους τρόπους επικοινωνίας, είτε μέσω των κοινωνικών δικτύων, είτε τηλεφωνικά, αλλά και με έτοιμη φόρμα απ’  όπου μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου.

Ακόμα, παρουσιάστηκε η εξέλιξη της ιστοσελίδας κατά το πέρασμα των ετών από το 1999 που δημιουργήθηκε, φτάνοντας σήμερα να έχει πάνω από 3.500 ημερήσιες επισκέψεις.

Ταυτόχρονα, η νέα ιστοσελίδα  αποτελεί μόνο την αρχή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου. Σύμφωνα με όσα είπε στην παρουσίαση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ψηφιακού μετασχηματισμού Τάσος Αλόγλου, γίνονται σταθερά βήματα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό που δίνοντας στα Χανιά τον τίτλο της έξυπνης πόλης για το 2022, κάνοντας επενδύσεις 5 εκατομμυρίων ευρώ σε έργα που αφορούν τόσο τις  έξυπνες πόλεις, όπως η ελεγχόμενη στάθμευση όσο και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως υπηρεσίες πρόνοιας, καθαριότητας, αλλά και συμμετοχικότητας.

Η προσπάθεια αυτή διήρκεσε 1,5 χρόνο και το κόστος για την υλοποίηση των υπηρεσιών κόστισε περίπου 22.000 ευρώ, όπως ενημέρωσε ο κύριος Αλόγλου.

Δείτε αναλυτικά την παρουσίαση από του νέου chania.gr

zarpanews.gr

2 thoughts on “Ο Δήμος Χανίων μπαίνει σε νέα ψηφιακή εποχή – Παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας και αλλαγή εταιρικής ταυτότητας | Video + Photos

  1. Σοβαρά, πιστεύει κάποιος ότι η νέα ιστοσελίδα του δήμου είναι εργο που αξίζει να παρουσιαστεί δημόσια;; Άντε μετά το Πάσχα να μας παρουσιάσουν και το νέο φωτοτυπικό μηχάνημα…
    Αλλά τι να περιμένεις.. εδώ μας παρουσίασαν τις σκουπιδιάρες…

  2. Επιτέλους μια οργανική-ολιστική zen και γουαναμπι outofthebox οπτική επικοινωνία!
    Πολύ με αρέσουν αυτά γιατί είμαι από χωριό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook