Ο Διγαλάκης στον Χατζηνικολάου: Δεν θα χαθεί το εξάμηνο στα πανεπιστήμια | Video

Η αρμόδια επιτροπή και ο ΕΟΔΥ θα πάρουν τις απαραίτητες αποφάσεις και θα κρίνουν πότε θα ανοίξουν (αν ανοίξουν) φέτος τα σχολεία, ξεκαθάρισε ο Βασίλης Διγαλάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου το βράδυ της Τρίτης.

Ο Χανιώτης υφυπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε οτι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μετακινηθούν κατά το ελάχιστο δυνατόν οι πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ στα πανεπιστήμια δεν θα χαθεί το εξάμηνο με τα έως τώρα ενθαρρυντικά δεδομένα.

Όσον αφορά γενικά τα σχολεία, το υπουργείο περιμένει να δει τις εισηγήσεις της επιτροπής μετά το Πάσχα και θα ακολουθήσει τις οδηγίες.

Ο Βασίλης Διγαλάκης επισήμανε οτι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελεί πρωτόγνωρο εγχείρημα για την ελληνική εκπαίδευση, με στόχο στις χαμηλότερες βαθμίδες να μην χαθεί η επαφή του μαθητή με τον δάσκαλο, ενώ στο πανεπιστήμιο την πλήρη μεταπήδηση στην τηλεκπαίδευση. Όπως ενημέρωσε, το 96.5% των μαθημάτων γίνεται ηλεκτρονικά, κάτι που έγινε με μεγάλη προσπάθεια από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

 zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ