Ο Δεξιός του Κυρίου

ο-δεξιός-του-κυρίου-1309888
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ήταν ο καταλληλότερος να ανακοινώσει ότι ο εκκλησιασμός είναι βασική ανάγκη και επομένως αντιμετωπίζεται όπως η παρουσία στο φαρμακείο και το σούπερ μάρκετ. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι έχουν ίσα δικαιώματα στην πρόσβαση. Κανένας περιορισμός, κανένας έλεγχος.

Ο προερχόμενος από τον ΛΑΟΣ υπουργός έχει το βιογραφικό για να υποστηρίξει μια τέτοια θέση η οποία δεν μπορεί να προσεγγιστεί με όρους ορθολογισμού ή κοινοτικού κεκτημένου. Είναι όμως απολύτως συμβατή με την ψηφοθηρική-πελατειακή κουλτούρα του Κυρ. Μητσοτάκη ο οποίος χαϊδεύει με τρυφερότητα το εκλογικό κοινό του και το ακόμη πιο δεξιό που θέλει να προσελκύσει.

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία μέχρι τώρα, η Εκκλησία σταθερά εξαιρείται από τους περιορισμούς που ισχύουν για όλους. Είναι γνωστό πόσο έχει πληρώσει η Θεσσαλονίκη τον εορτασμό του Αγ. Δημητρίου και πόση ανοχή έδειξε η πολιτεία στην παραβίαση του νόμου από ιερείς για τα Θεοφάνεια.

Δεν χρειάζεται η λίστα των προνομίων που απολαμβάνει η Εκκλησία για να καταδειχθεί το δέος της ΝΔ απέναντί της. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τη μετάληψη του Γ. Κουμουτσάκου ως υπουργού ή τον Ν. Χαρδαλιά που «έκλινε στο ράσο», δηλαδή φίλησε το χέρι του ιερέα;

Στην ελληνική φάρμα των ζώων μερικοί είναι πιο ίσοι. Και πιο ίσοι από τους ίσους οι άνθρωποι της Εκκλησίας. Είναι οι πλέον ευάλωτοι γιατί οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι αλλά η κυβέρνηση σέβεται την άρνησή τους να πιστέψουν ότι η πανδημία σκοτώνει εξίσου τους χριστιανούς και το ίδιο τους μουσουλμάνους ή τους άθεους.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι η απώλεια της εμπιστοσύνης. Οταν τα μέτρα που κάθε φορά ανακοινώνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας περιλαμβάνουν τόσο προφανείς παραλογισμούς, κανείς δεν μπορεί να αισθανθεί ασφάλεια και να πιστέψει ότι η κυβέρνηση παίρνει τις αποφάσεις που πρέπει. Κανείς εκτός από τους θρησκόληπτους στους οποίους πρωτίστως απευθύνεται ο Δεξιός του Κυρίου Θ. Πλεύρης ή Κυρ. Μητσοτάκης – το ίδιο είναι.

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook