Ο δάκος “στοίχισε” 100 εκατομμύρια στην Κρήτη – Πώς θα αποζημιωθούν οι ελαιοπαραγωγοί

«Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει αποζημίωση για τους παραγωγούς μας. Έχουμε μιλήσει με το Υπουργείο, έχουμε διεκδικήσει και πρέπει να διεκδικήσουμε και στη συνέχεια να πάρουν οι παραγωγοί μας αποζημιώσεις», τόνισε σήμερα κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, αναφερόμενος στις ζημιές που έχουν σημειωθεί στην ελαιοπαραγωγή.

«Από τη μια έχουμε 100 εκ. ευρώ ζημιές στον αγροτικό τομέα κι από την άλλη 100 εκ. στον τουρισμό από την Thomas Cook. Συνεπώς η οικονομία της Κρήτης πλήττεται», τόνισε ο Περιφερειάρχης.Ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε πως η φετινή χρονιά ξεκίνησε για πρώτη φορά νωρίς λόγω της τροπολογίας που είχε κατατεθεί εγκαίρως. «Είχαμε έξι ψεκασμούς στο Λασίθι κι όμως δεν αποφύγαμε τα προβλήματα. Μεγάλα προβλήματα, σε όλο τον βορρά της Κρήτης. Είναι δεδομένο πως πρέπει να υπάρξει αποζημίωση και είμαστε όλοι ενωμένοι για να διεκδικήσουμε καλύτερη δακοκτονία», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, σημειώνοντας παράλληλα πως μπορεί ο Υπουργός στο Συμβούλιο Υπουργών της Δευτέρας στις Βρυξέλλες να ζητήσει και από την Ε.Ε. να εξετάσει τη δυνατότητα αποζημίωσης λόγω της ολικής καταστροφής.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Μανόλης Χνάρης τόνισε πως οι εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που επικράτησαν στην Κρήτη προκάλεσαν οξύτατο πρόβλημα και τόνισε πως σε συνεργασία με τα επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα του νησιού «έχουμε προχωρήσει στην επεξεργασία πρότασης που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την αποζημίωση των αγροτών», σημειώνοντας πως υπάρχει υποβάθμιση της ποιότητας σε πολλές περιπτώσεις αλλά και στην ποσότητα του παραγόμενου ελαιολάδου.

zarpanews.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΠΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΔΑΚΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΠΟ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
    ΟΥΛΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΟΙ ΤΣΙ ΚΡΗΤΗΣ: ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑΙΟΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΕΙΟΔΟΣΙΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ “ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ” ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ…
    ΖΑΡΠ και ΖΑΡΠ και ξανάΖΑΡΠ

  2. Θα πάρουμε αποζημιώσεις όσα πήραμε και από τις περυσινές καταστροφές , μην γράψω τίποτα άλλο και μου το κόψει ο Ζαρπα. Ποιους κοροϊδεύουν οι πραιτωριανοι, αλλα τέτοια Βούγια που ειμαστε τέτοια μας πρέπουν. Εδώ την δακοκτονία εισπράττουν νταβατζιλίκι και μετά έχουμε τα σημερινά αποτελέσματα των ψεκασμών τους Ένα βαθμό στην καλύτερη περίπτωση, όσο για τιμή όσο κάνει ενας καφές στα όρθια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ