Ο χρυσός κανόνας των 6 λεπτών που θα βελτιώσει την ερωτική σας ζωή

ο-χρυσός-κανόνας-των-6-λεπτών-που-θα-βελ-1586325

Μόλις έξι λεπτά χρειάζονται για να «ανάψουν τα αίματα» στην κρεβατοκάμαρά και αυτό δεν το λέμε εμείς, αλλά τα επίσημα στοιχεία

Αρκετά συχνά τα ζευγάρια, ειδικά όταν είναι παντρεμένα, χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για την αποχή τους από το σεξ, την έλλειψη χρόνου. Η μειωμένη ως ανύπαρκτη σεξουαλική επαφή, όμως, σε μία σχέση -σύμφωνα με συμβούλους γάμου και ψυχολόγους- μπορεί να αποβεί καταστροφική για την εξέλιξή της. Την ίδια δικαιολογία χρησιμοποιούν και για να αποφεύγουν και τα προκαταρκτικά.

Μία νέα έρευνα από το Συμβούλιο Σεξουαλικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του Καναδά και την εταιρεία προφυλακτικών Trojan, διαπίστωσε ότι αρκούν μόλις 6 λεπτά για να νιώσουν οι άνθρωποι ευχάριστα στην κρεβατοκάμαρα και να περάσουν πολύ καλύτερα. Τι πρέπει να κάνει το ζευγάρι σε αυτά τα έξι λεπτά; Να φιλιέται, να αγκαλιάζεται, να χαϊδεύει τρυφερά ο ένας τον άλλο και να μοιράζεται γλυκόλογα.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1500 άτομα με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις, από 18 έως 24 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν τον «κανόνα των 6 λεπτών» ήταν πολύ ικανοποιημένοι σεξουαλικά μετά την πράξη. Η ικανοποίηση αυτή αυξανόταν περισσότερο όταν το ζευγάρι αφιέρωνε λίγον ακόμα χρόνο (επίσης 6 λεπτά) σε χαλαρή συζήτηση, αγκαλιές και χάδια μετά το σεξ.

Πιο σημαντικός για τις γυναίκες ο κανόνας

Ο «κανόνας των 6 λεπτών» φάνηκε να είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τις γυναίκες, με το 61% εκείνων που συμμετείχαν να αναφέρουν ότι δεν μπορούσαν να φτάσουν σε οργασμό χωρίς αυτόν. Από την πλευρά των ανδρών τα ποσοστά ήταν πάνω κάτω τα ίδια, με τους αρσενικούς συμμετέχοντες να συμφωνούν ότι τα 6 λεπτά προκαταρκτικών με χάδια και αγκαλιές έκαναν την όλη διαδικασία πιο διασκεδαστική, αν και κατάφερναν να κορυφώσουν και χωρίς αυτά.

Γιατί είναι τόσο αποτελεσματικά τα 6 λεπτά; Σύμφωνα με ψυχολόγους μέσα σε αυτή την ώρα μπορείς να ασχοληθείς με διάφορες υποχρεώσεις σου, οι οποίες όμως δεν είναι πάρα πολύ σημαντικές ή απαιτητικές, αλλά βοηθούν την ημέρα και τον χρόνο σου να κυλήσει πιο ήρεμα και οργανωμένα. Αφού διευθετήσετε αυτές, αφιερώστε 6 λεπτά για να περάσετε όμορφα με το ταίρι σας.

Γιατί είναι σημαντικό το φιλί και η αγκαλιά; Πέρα από την έκφραση τρυφερότητας, τα φιλιά και οι αγκαλιές μάς χαλαρώνουν και μας βοηθούν να εκφραζόμαστε πιο ανοιχτά στο άτομο που έχουμε δίπλα μας. Στη διάρκεια αυτών των πιο προσωπικών στιγμών τα φιλιά και οι αγκαλιές απελευθερώνουν τις ορμόνες της καλής διάθεσης και της αγάπης (σεροτονίνη και ωκυτοκίνη), με αποτέλεσμα να νιώθουμε πιο ευχάριστα και όμορφα.

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook