Ο Χρυσοχοΐδης ζήτησε συγγνώμη για τις συλλήψεις των γυναικών στο Σύνταγμα

ο-χρυσοχοΐδης-ζήτησε-συγγνώμη-για-τις-1141699

Συμμετείχαν σε συμβολική διαμαρτυρία για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Συγγνώμη για την αναίτια προσαγωγή εννέα γυναικών που συμμετείχαν σε διαμαρτυρία για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μιλώντας στον Realfm 97,8, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις συλλήψεις που έγιναν την περασμένη Τετάρτη στο Σύνταγμα από την ΕΛΑΣ, η οποία διέλυσε τη συμβολική διαμαρτυρία φεμινιστικών συλλογικοτήτων που ύψωσαν πανό για την παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών.

«Έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή», είπε χαρακτηριστικά.

Εκτός από τις εννέα γυναίκες, έγιναν και άλλες προσαγωγές στην περιοχή, με το σύνολο των προσαχθέντων να φτάνει τα 14 άτομα, 11 γυναίκες και τρεις άνδρες, που όλοι συμμετείχαν σε συμβολικές δράσεις.

Σημειώνεται ότι όλοι τηρούσαν τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό, ενώ δεν υπήρχε απαγόρευση για συγκεντρώσεις. Οι γυναίκες οδηγήθηκαν στο ΑΤ όπου τους επιβλήθηκαν πρόστιμα για παράβαση των μέτρων κατά του κορονοϊού – κάτι που, ωστόσο, θα έπρεπε να γίνει επί τόπου.

Σύμφωνα με την καταγγελία των γυναικών, σε ερώτηση προς τους αστυνομικούς για τον λόγο της προσαγωγής, δεν πήραν καμία απάντηση…

Καλή η συγγνώμη. Αλλά θα διαγραφούν και τα πρόστιμα των 300 ευρώ που χρεώθηκαν σε καθένα από τους προσαχθέντες; Ή ακόμα καλύτερα θα δώσει εντολές ο υπουργός στους αστυνομικούς να μην δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο στην τέλεση των καθηκόντων τους;

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook