Ο Χρυσοχοΐδης με την πλάτη στον τοίχο

ο-χρυσοχοΐδης-με-την-πλάτη-στον-τοίχο-1269656

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοϊδης ανέλαβε την ενημέρωση για τις φωτιές επειδή νοσηλεύεται μετά από ισχαιμικό επεισόδιο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς. Η αναγκαστική επανεμφάνισή του στο προσκήνιο αποδεικνύει στην πράξη ότι η προηγούμενη εξαφάνισή του προέκυψε με εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου και ότι δεν οφειλόταν, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, επειδή ήταν «παρών και επιτελικός» στα μέτωπα των πυρκαγιών.

Η επιστροφή του Μ. Χρυσοχοΐδη στο κάδρο της διαχείρισης της πύρινης κρίσης δεν του λύνει το πρόβλημά του. Ούτε θετικά σχόλια γίνονται μέσα από τη ΝΔ για όσα λέει, ούτε ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στις εμφανίσεις του, ούτε έχει την προβολή που είχε ο Ν. Χαρδαλιάς στον ανάλογο ρόλο.

Μάλιστα η περιπέτεια υγείας του Ν. Χαρδαλιά απέδειξε ότι ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας έχει φίλους, μεγάλες συμπάθειες και ισχυρές συμμαχίες, ενώ η απουσία του έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι αυτόν και αδημονούν για την επιστροφή του στις επάλξεις.

Δεν συμβαίνει το ίδιο με τον Μ. Χρυσοχοϊδη. Δύσκολα θα ακούσει κανείς καλή κουβέντα γι αυτόν όχι μόνο στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ευρύτερα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ.

Η γενική εικόνα είναι ότι υπερτιμήθηκε από τον Κ. Μητσοτάκη και δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που επενδύθηκαν στο πρόσωπό του.

Για όσους Νεοδημοκράτες ενοχλούνται με τις μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι το κατεξοχήν παράδειγμα που επικαλούνται.

Δύσκολα μπορεί να στοιχηματίσει κανείς τι θα γίνει με τον Μ. Χρυσοχοΐδη στον ανασχηματισμό. Η μετακίνησή του ασφαλώς θα σηματοδοτεί έμπρακτη αναγνώριση αποτυχίας στην πολιτική δημόσιας τάξης αλλά η παραμονή του θα σηματοδοτεί μεγάλο ρίσκο νέων αποτυχιών σε έναν τομέα που από προνομιακό πεδίο έχει γίνει αχίλλειος πτέρνα για την κυβέρνηση.

Δεν είναι καν βέβαιο αν και σε ποια περιφέρεια θα πολιτευτεί στις επόμενες εκλογές. Είχε ακουστεί ότι θα είναι υποψήφιος είτε στον δυτικό τομέα της Β Αθήνας είτε στην Α Αθήνας. Τελευταία δεν ακούγεται τίποτα και ο ίδιος δεν κάνει κινήσεις προετοιμασίας ενδεχόμενης υποψηφιότητας. Οι δυνητικοί συνυποψήφιοί του που θα τον περιμένουν στη γωνία ενισχύουν την επιχειρηματολογία τους όσο εξελίσσεται το καλοκαίρι.

Γράφει ο Θοδωρής Καραγιαννίδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook