Ο Χρυσοχοΐδης δηλώνει πυροσβέστης

ο-χρυσοχοΐδης-δηλώνει-πυροσβέστης-1261242

Δεν είναι σύνηθες ένας υπουργός να δηλώνει παρών όταν είναι απών αλλά δεν είναι αυτό το μόνο περίεργο στη συμπεριφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε σχέση με τη διαχείριση της κρίσης με τις πυρκαγιές.

Πρώτα συνεχάρη τον εαυτό του δημόσια εν μέσω πύρινου ολέθρου και μετά αποσύρθηκε από το προσκήνιο. Στο μεταξύ κυκλοφορούν φήμες ότι θα είναι αυτός η Ιφιγένεια που θα θυσιαστεί για να φορτωθεί την ευθύνη της αποτυχίας, ενώ πολλά θα φανούν στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει αύριο ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος φαίνεται πως έχει χάσει την ψυχραιμία του αν κρίνει κανείς από την πρωτοφανή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του:

«Προς ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι. Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Και πυροσβέστης και επιτελικός. Συνεχώς παρών».

Είχαν προηγηθεί ρεπορτάζ για την εξαφάνισή του με εντολή Μαξίμου και ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Τελευταία φορά που είδαμε τον κ. Χρυσοχοΐδη, αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ήταν όταν με τον κ. Χαρδαλιά ενημέρωναν τους πολίτες ότι στη Βαρυμπόμπη ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε υποδειγματικά.

Τρεις μέρες μετά, από αναζωπύρωση με 3 μποφόρ κάηκε το μισό λεκανοπέδιο, ενώ εδώ και οκτώ μέρες μαίνονται πυρκαγιές που κατέστρεψαν ολοσχερώς τη Βόρεια Εύβοια και συνεχίζουν να καίνε τη Πελοπόννησο.

Όλο αυτό το διάστημα ο κ. Χρυσοχοΐδης παραμένει εξαφανισμένος. Αναρωτιόμαστε συνεχίζει να επιτελεί τα καθήκοντά του; Συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού; Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι την ώρα της κρίσης και ενώ ακόμη τα πύρινα μέτωπα μαίνονται, το ξεχαρβαλωμένο επιτελικό κράτος να έχει μείνει εντελώς ακυβέρνητο».

Στο μεταξύ, σήμερα επανεμφανίστηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αρ. Πελώνη μετά από αρκετές μέρες σιωπής και σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ δήλωσε -μεταξύ άλλων- ότι «ο Ν. Χαρδαλιάς έχει υπερβάλλει εαυτόν» αλλά δεν αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Μ. Χρυσοχοϊδη.

Και αφού άλλαξε η τακτική του «μαύρου» στην ενημέρωση και πλέον δίνουν συνεντεύξεις αυτοί που μέχρι τώρα μονολογούσαν ή σιωπούσαν, θα έχει τη δυνατότητα και ο Μ. Χρυσοχοϊδης να δείξει στην πράξη, πέρα από τις ανακοινώσεις, ότι είναι παρών και μάχιμος.

Γράφει ο Θοδωρής Καραγιαννίδης

One thought on “Ο Χρυσοχοΐδης δηλώνει πυροσβέστης

  1. ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΑ ΚΑΡΠΩΝΕΤΑΙ ΔΑΦΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗ 17Ν ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ Ο ΞΗΡΟΣ, ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΡΕΧΑΜΕ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΔΟΞΑ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ ΤΗ 17Ν.ΑΜ’ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗ 17Ν ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ, ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΠΗΓΑΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook