Ο Chrome έχει ένα επικίνδυνο bug και πρέπει να κάνετε άμεσα update

ο-chrome-έχει-ένα-επικίνδυνο-bug-και-πρέπει-να-κ-1510038

Θα πρέπει να ενημερώσετε το Chrome σας το συντομότερο δυνατό

Ανακαλύφθηκε ένα από τα χειρότερα Google Chrome bugs: Όχι μόνο είναι επικίνδυνο, αλλά χρησιμοποιείται ενεργά από χάκερ.

Η Google κυκλοφόρησε μια επιδιόρθωση νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμη μια ενημέρωση, η οποία θα φέρει το Chrome σας στην έκδοση 104.0.5112.101 σε Mac και Linux και στην έκδοση 104.0.5112.102/101 για Windows. Θα πρέπει να εγκατασταθεί αυτόματα στο Chrome σας, αλλά αν δεν έχει εγκατασταθεί, μπορείτε (και πρέπει) να ξεκινήσετε την ενημέρωση τώρα, μεταβαίνοντας στο μενού «Πληροφορίες» του Chrome.

Η εταιρεία δεν έδωσε πολλές πληροφορίες σχετικά με το πιο κρίσιμο ζήτημα (το οποίο είναι μία από τις 11 επιδιορθώσεις ασφαλείας που συνοδεύουν αυτήν την ενημέρωση), καθώς συνήθως περιορίζει τις λεπτομέρειες σφαλμάτων έως ότου οι περισσότεροι χρήστες ενημερώσουν το λογισμικό τους.

Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι έχει να κάνει με ανεπαρκή επικύρωση αναξιόπιστων πηγών, που θα μπορούσε να αφήσει έναν επικίνδυνο ιστότοπο να εκτελέσει αυθαίρετους κώδικες στον υπολογιστή σας.

Εδώ είναι το τρομακτικό μέρος, ωστόσο: η Google λέει ότι «έχει επίγνωση ότι κυκλοφορεί ένα exploit για το CVE-2022-2856». Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν χάκερ που χρησιμοποιούν αυτό το bug, γι’ αυτό θα πρέπει να ενημερώσετε το Chrome σας το συντομότερο δυνατό.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook