Ο «χορός» των λευκών πελαργών στον ουρανό της Σητείας – Εντυπωσιακές εικόνες

ο-χορός-των-λευκών-πελαργών-στον-ουρ-1500953

Μπροστά σε ένα όχι και τόσο συνηθισμένο θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι και επισκέπτες στο Παλαίκαστρο Σητείας, καθώς ένα σμήνος λευκών πελαργών άρχισε να κάνει «βόλτες» πάνω από τα κεφάλια τους.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Μανόλης Τσαντάκης, που παραθέτει πολύ όμορφες φωτογραφίες στην σελίδα «Sitia on line»:

«Μια όμορφη και απρόσμενη έκπληξη περίμενε χθες το απόγευμα τους Παλαικαστριανούς όταν είδαν πάνω από τα σπίτια τους και στις κολόνες της ΔΕΗ να προσγειώνονται Λευκοί Πελαργοί. Ένα ωραίο θέαμα που δεν το έχουμε ξαναζήσει εδώ στην περιοχή μας μιας και οι Πελαργοί στο μεταναστευτικό τους ταξίδι σπανίως πετούν πάνω από την Κρήτη και ακόμη πιο σπάνια σταματούν.

Αν και η επιστροφή τους προς την Αφρική από τις βορειότερες περιοχές αρχίζει προς το τέλος του καλοκαιριού ως το Φθινόπωρο, ίσως οι πολλές πυρκαγιές στα δάση και στις περιοχές αναπαραγωγής τους να επέσπευσε το ταξίδι της επιστροφής τους. Όπως και να έχει πολλοί κάτοικοι και τουρίστες εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος και την ομορφιά αυτών των φτερωτών πλασμάτων που τα κινητά τους τηλέφωνα πήραν φωτιά από τις πολλές φωτογραφίες».

Δείτε τις φωτογραφίες του κ. Τσαντάκη:

cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook