Ο Χατζηδάκης κάνει flash back στην εποχή Μητσοτάκη

Μνήμες από τα νεαρά του χρόνια ανέσυρε ο Κωστής Χατζηδάκης με αφορμή την ταινία για τη ζωή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη «Ορεινές Συμφωνίες».

Συγκεκριμένα, στον απόηχο της χθεσινής ειδικής προβολής της εν λόγω ταινίας, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος αφιέρωσε μια ανάρτησή του στο Facebook στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τον γνώριζε «από τότε που ήμουν είκοσι ετών» και από τότε «είχαμε μια πολύ συχνή επαφή. Η ταινία λοιπόν μου θύμισε σημαντικούς σταθμούς της πορείας του αλλά και της δικής μου πορείας δίπλα του».

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης, αυτό που τον «άγγιξε» περισσότερο ήταν «οι περιβαλλοντικές ανησυχίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη», αναφέροντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός «και στα περιβαλλοντικά ήταν μπροστά από την εποχή του».

«Γι’ αυτό όλα όσα είδα και θυμήθηκα με οδήγησαν ακόμα περισσότερο στη σκέψη ότι ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχω μεγάλες προσωπικές ευθύνες για την υιοθέτηση μιας πράσινης ατζέντας», προσθέτει ο κ. Χατζηδάκης.

Αναλυτικά η ανάρτηση Χατζηδάκη:

«Είδα χθες το βράδυ στην επίσημη της πρεμιέρα την ταινία «Ορεινές Συμφωνίες» για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Για μένα αυτή η ταινία έχει ένα ιδιαίτερο συγκινησιακό βάρος. Γνώριζα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από τότε που ήμουν είκοσι ετών. Και από τότε είχαμε μια πολύ συχνή επαφή. Η ταινία λοιπόν μου θύμισε σημαντικούς σταθμούς της πορείας του αλλά και της δικής μου πορείας δίπλα του. Πιο πολύ όμως, με άγγιξαν πια εκ των πραγμάτων οι περιβαλλοντικές ανησυχίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως αναδεικνύονται στην ταινία. Η έγνοια του για τα βουνά, για τα δάση, για το θαλάσσιο περιβάλλον. Το έργο του για την κατασκευή λιμνοδεξαμενών, το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πορεία της Γενικής Γραμματείας Δασών, ο χρόνος που αφιέρωσε στην προετοιμασία του μετρό της Αθήνας. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και στα περιβαλλοντικά ήταν μπροστά από την εποχή του. Γι’ αυτό όλα όσα είδα και θυμήθηκα με οδήγησαν ακόμα περισσότερο στη σκέψη ότι ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχω μεγάλες προσωπικές ευθύνες για την υιοθέτηση μιας πράσινης ατζέντας. Η πολιτική για το περιβάλλον είναι μια πολιτική για το μέλλον, μια πολιτική για τα παιδιά μας! Και δεν χρειάζονται λόγια, χρειάζονται έργα: για την απολιγνιτοποίηση, για την ενεργειακή εξοικονόμηση, για την προστασία των δασών, και την απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης, για την ηλεκτροκίνηση κτλ κτλ. Η πολιτική άλλωστε του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ήταν μια πολιτική με έργα».

Πηγή: altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ