Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στη Βρετανία

ο-χάρβεϊ-γουάινστιν-αντιμέτωπος-με-κα-1462049

Ο 70χρονος, άλλοτε παντοδύναμος παραγωγός του Χολιγουντ, έχει ήδη καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα σε βαθμό κακουργήματος στη Νέα Υόρκη και περιμένει να δικαστεί στο Λος Άντζελες. Εκεί είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμό μεταξύ άλλων.

«Εγκρίθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος του Χάρβεϊ Γουάινστιν, έπειτα από επανεξέταση των αποδείξεων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στην έρευνά της», ανακοίνωσαν οι βρετανικές εισαγγελικές αρχές (CPS).

Οι κατηγορίες αφορούν περιστατικό που φέρεται να συνέβη τον Αύγουστο του 1996, στο Λονδίνο, ανέφερε η CPS. Θύμα φέρεται να είναι μια γυναίκα που σήμερα είναι περίπου 50 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Προκειμένου να απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες στον Γουάινστιν πρέπει να είναι σε αστυνομικό τμήμα στην Αγγλία ή την Ουαλία, διευκρίνισε ο Ντέιβιντ Λίντσελ, εκπρόσωπος της CPS. Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την πιθανότητα έκδοσης του 70χρονου.

Πριν από λίγες ημέρες εφετείο της Νέας Υόρκης επικύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν το 2020 για σεξουαλικά εγκλήματα, κάτι που αύξησε τις πιθανότητες να εκτίσει σημαντικό ποσοστό της ποινής των 23 ετών φυλάκισης. Δικηγόρος έχει δηλώσει ότι θα ζητηθεί από το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας να επανεξετάσει την απόφαση.

lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook