Ο Χάρης Παπαδάκης με τον Άρη Παπαδογιάννη: Είμαστε έμπειροι, είμαστε αυτοδιοικητικοί, αγαπάμε τα Χανιά…

ο-χάρης-παπαδάκης-με-τον-άρη-παπαδογιά-839447

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Παπαδογιάννη, Χάρης Παπαδάκης, μιλά στο zarpanews.gr για την υποψηφιότητά του και καταθέτει προτάσεις για την επόμενη ημέρα στον Δήμο Χανίων.

Ερώτηση: Πώς αποφασίσατε να είστε υποψήφιος στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές και γιατί με τον συνδυασμό «Η Απάντηση… τα Χανιά μας», του Άρη Παπαδογιάννη;

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Άρης Παπαδογιάννης είναι ένας επιτυχημένος αντιδήμαρχος με θητεία 8 χρόνων στην πόλη μας. Από την πρώτη μας συνάντηση κιόλας μου έκανε εντύπωση η απλότητα του, η καλοσύνη του, η ειλικρίνεια του, το ήθος του και η μεγάλη αγάπη του για τα Χανιά. Σε αυτά έχει προστεθεί και η γνώση, εμπειρία και μελέτη των προβλημάτων του δήμου Χανίων καθώς και η επεξεργασία μαζί με όλους τους συνεργάτες και υποψηφίους ενός ολοκληρωμένου πλαισίου αποτελεσματικής οργάνωσης και διοίκησης του δήμου ώστε να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα αστικών και δομικών υποδομών που θα προωθήσουν την βιώσιμη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του δήμου μας.

Ο συνδυασμός του «Η Απάντηση…τα Χανιά μας» δεν έχει κομματικά στεγανά και απαρτίζεται από έμπειρους αυτοδιοικητικούς αλλά και πολλούς νέους στην ηλικία στο πεδίο της αυτοδιοίκησης, με γνώση των τοπικών προβλημάτων, όπου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, έχουμε μοναδική μας επιθυμία να πετύχουμε, όλοι μαζί, ένα καλύτερο αύριο για τα Χανιά μας.

Ερώτηση: Ποια είναι η στάση της οικογένειάς σας και των κοντινών σας ανθρώπων, απέναντι στην υποψηφιότητά σας;

Από τον καιρό που ήμουν μαθητής στο δημοτικό σχολείο έως και στο λύκειο συμμετείχα στα πενταμελή προεδρεία της τάξης μου. Μου άρεσε να ενημερώνω τους συμμαθητές μου για τις υποχρεώσεις μας αλλά και να διεκδικώ τα δικαιώματά μας. Ως μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης είχα εκλεγεί πρόεδρος του αντίστοιχου φοιτητικού συλλόγου και δύο χρόνια αργότερα πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η οικογένεια μου γνωρίζει πολύ καλά την αγάπη μου για τα κοινά και την ανιδιοτελή διάθεση προσφοράς μου, με ότι και αν ασχολούμαι. Ήταν πάντα το στήριγμα μου και συνεχίζει να είναι!

Ερώτηση: Ποιο θεωρείτε το νούμερο ένα ζήτημα των Χανίων που πρέπει να βάλει σε πρώτη προτεραιότητα ο νέος Δήμαρχος;

Το ζήτημα που οι ίδιοι οι πολίτες κατατάσσουν ως σημαντικότερο είναι το οδικό δίκτυο- κυκλοφοριακό, πεζοδρομήσεις, ελεύθεροι χώροι.

Ερώτηση: Ποια βήματα πιστεύετε πως πρέπει να γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση;

Άμεση επικαιροποίηση της υφιστάμενης κυκλοφοριακής μελέτης, με προσθήκη παρατηρήσεων και ενστάσεων φορέων και προχωρούμε στην εφαρμογή της.

Υλοποίηση του δικτύου ποδηλατοδρόμων που προβλέπεται από την υφιστάμενη μελέτη εφαρμογής.

Εφαρμογή του κυκλικού δρομολογίου με πράσινα μικρά λεωφορεία (mini-bus).

Να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ, στους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Η δημιουργία υπαίθριων πάρκων και παιδικών χαρών, σε όλη την επικράτεια του Δήμου, με τρόπο που θα φιλοξενούνται, θα συνυπάρχουν και θα αλληλεπιδρούν τα παιδιά με ιδιαιτερότητες με τα τυπικά παιδιά.

Ερώτηση: Πάμε στην δική σας Δημοτική Ενότητα. Ποια είναι τα βασικότερα ζητήματα της περιοχής και πώς μπορεί να τα διαχειριστεί η νέα Δημοτική Αρχή;

Είναι τα ζητήματα που αφορούν, κυκλοφοριακό, στάθμευση αυτοκινήτων, κακή κατάσταση δρόμων και πεζοδρομίων, έλλειψη καθαριότητας και όλα αυτά, τα οποία στο σύνολο τους, αποτελούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Για την άμεση αντιμετώπιση της, θα οριστεί αρμόδιος αντιδήμαρχος καθημερινότητας. Θα επιφορτιστεί με την αρμοδιότητα καταγραφής των μικροπροβλημάτων τα οποία και θα επιλύονται άμεσα με την συνεργασία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου. Για τα μεγαλύτερης έκτασης έργα θα δρομολογούνται το ταχύτερο δυνατόν οι απαιτούμενες μελέτες, όπου δεν υπάρχουν ήδη και στη συνέχεια η υλοποίηση τους.

Ερώτηση: Γιατί να σας εμπιστευτούν με την ψήφο τους οι πολίτες για να τους εκπροσωπήσετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων;

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους συμπολίτες μου, θέτω στην κρίση τους την υποψηφιότητα μου. Η επαγγελματική μου εξέλιξη και σταδιοδρομία, αποδεικνύει την μεθοδικότητα στον τρόπο δουλειάς μου, την εργατικότητα μου, την καινοτομία στην επίλυση προβλημάτων με σκοπό την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος. Προσθέτοντας την αγάπη μου για τον τόπο μου και την απεριόριστη διάθεση προσφοράς πιστεύω ότι η συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων θα είναι ιδιαίτερα δημιουργική!

Λίγα λόγια για τον ίδιο

Ο Χάρης Παπαδάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1975 και είναι υποδιευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ. Αποκορώνου.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στις Τηλεπικοινωνίες από το τμήμα Η.Μ.Μ.Υ του Πολυτεχνείου Κρήτης και υποψήφιος Διδάκτωρ στη σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις μεθόδους ανάλυσης δεδομένων, στην ανάπτυξη μοντέλων πρόβλεψης και στην μελέτη της επίδρασης των ομάδων συμφερόντων στις οικονομίες των χωρών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετά διεθνή συνέδρια και ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά.

Είναι αιρετό μέλος της ΝΟΔΕ Χανίων και υπεύθυνος στον τομέα Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας.

Συμμετέχει ενεργά σε διοικητικά συμβούλια οργανισμών και συλλόγων της πόλης των Χανίων, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Είναι παντρεμένος με την Καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας, Θεανώ Λυραντωνάκη και έχουν δύο μικρές κόρες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook