Ο Χάρης Μαμουλάκης στο 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων

ο-χάρης-μαμουλάκης-στο-10ο-παγκρήτιο-φόρ-1454468

Προβληματισμός και ανησυχία για το αύριο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Η ανησυχία και τα σημαντικά προβλήματα που επικρατούν στον χώρο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και απασχολούν παραγωγούς, μεταποιητές, μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες, βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων που είχε ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, κατά την επίσκεψή του στο Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα.

Ο Χάρης Μαμουλάκης χαιρέτισε την έναρξη του Φόρουμ, συνομίλησε με συμμετέχοντες που πραγματοποιούν συναντήσεις με εκπροσώπους ξενοδοχείων, σούπερ μάρκετ, εστιατορίων και δικτύων διανομής και σε δήλωσή του τόνισε: «Η πρωτοβουλία των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης και η διοργάνωση του 10ου Παγκρήτιου Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στην Αθήνα, με στόχο την σύνδεση του τουρισμού με την αγροτική παραγωγή και την μεταποίηση, είναι αξιέπαινη.

Η προσπάθεια αυτή που γεννήθηκε πριν από 10 χρόνια υλοποιώντας τον συγκρητισμό στην πράξη, ανοίγει βηματισμό και εντείνει την μεταλαμπάδευση της γνώσης γύρω από την Κρητική διατροφή. Γι’ αυτό και ευχή όλων μας είναι να τα εκατοστίσει και χρόνο με τον χρόνο να γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή η συμβολή της στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.Όπως όμως είναι κοινώς αποδεκτό, επιβάλλεται και η Πολιτεία να αναλάβει ουσιαστική δράση. Η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, βιώνει μια πρωτοφανή τριπλή κρίση: Μείωση τζίρου, συσσωρευμένα χρέη και ενεργειακή κρίση.

Είναι αναγκαίο και η Κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις με διπλή στόχευση: Αφενός για την τιθάσευση του κύματος της ακρίβειας και των ανατιμήσεων, που οδηγούν το κόστος παραγωγής στα ύψη και αφετέρου, προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του εισοδήματος των καταναλωτών.

Προτάσεις έχουν κατατεθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία εδώ και μήνες. Η πολιτική βούληση από την πλευρά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη όμως, απουσιάζει εκκωφαντικά!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook