Ο Χανιώτης του Cern αρίστευσε στις πανελλαδικές και πάει… Φυσικό Αθηνών!

ο-χανιώτης-του-cern-αρίστευσε-στις-πανελλ-1475543

Μπορεί τα θέματα στην Χημεία να τον είχαν δυσκολέψει όπως έλεγε τότε στο zarpanews.gr όμως αυτό δεν τον εμπόδισε από το να πιάσει το απόλυτο 100 από τον ένα βαθμολογητή και να γράψει 19,9, μετατρέποντας σε… περίπατο την εισαγωγή του στο Φυσικό Αθηνών.

Ο Απόστολος Τόλης, μαθητής του 2ου ΓΕΛ Χανίων, ήταν ανάμεσα στους 24 Έλληνες μαθητές που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 250 ενδιαφερόμενους τον περασμένο Σεπτέμβριο και είχε βρεθεί στις εγκαταστάσεις του CERN (Ευρωπαΐκος Οργανισμός Πυρηνικής Φυσικής) στην Γενεύη της Ελβετίας και πραγματοποίησε τη μαθητεία του πάνω στην ανάλυση δεδομένων που προκύπτουν από τα όργανα των επιταχυντών του CERN.

Σήμερα, με πάνω από 18.500 μόρια, ετοιμάζεται να ξεκινήσει τις σπουδές του στις φυσικές επιστήμες. Έγραψε 19,9 χημεία, 19, 9 μαθηματικά, 19 φυσική και 14 έκθεση. «Οι πανελλήνιες είναι μια περίεργη περίοδος στη ζωή ενός μαθητή. Πρέπει να τα δώσει όλα και αυτό συχνά οδηγεί σε καταστάσεις έντονου στρες» σημείωσε, εκτιμώντας πως ο ίδιος, λόγω του ότι η σχολή της επιλογής του είχε χαμηλότερη βάση σε σχέση με τις επιδόσεις του, πήγε με ελάχιστο άγχος στις εξετάσεις με αποτέλεσμα να αποδώσει πολύ καλά.

Τον ρωτάμε εάν, έχοντας και την εμπειρία του CERN, σκέφτηκε να επιλέξει ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού για σπουδές:

«Αυτό νομίζω είναι κάτι που περνάει κάποια στιγμή από το μυαλό όλων μας. Το σκέφτηκα κι εγώ. Όμως ειδικά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, είναι πανεπιστημιακά ιδρύματα με υψηλή κατάταξη παγκοσμίως, σου δίνουν ένα καλό χαρτί, το οποίο μπορεί να σου ανοίξει πόρτες. Είπα λοιπόν να… μην ξενιτευτώ προς το παρόν τουλάχιστον!» τονίζει, σημειώνοντας βέβαια πως θα επιδιώξει στη διάρκεια των σπουδών του να έχει καλούς βαθμούς, να συμμετέχει σε προγράμματα και φυσικά να ξαναεπισκεφθεί το CERN!.

«Να μην τα παρατάνε»

Όσο για τα παιδιά που ξεκινούν τώρα την γ΄λυκείου, τους συμβουλεύει να είναι ψύχραιμοι, προσηλωμένοι στον στόχο τους και να μην τα παρατάνε. «Οι πανελλήνιες δεν είναι μονόδρομος» τονίζει.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook