Ο Χανιώτης σεφ που ξετρελαίνει τους Ρώσους με την κρητική κουζίνα – Θα διδάσκει σε διεθνή σχολή μαγειρικής!

ο-χανιώτης-σεφ-που-ξετρελαίνει-τους-ρώ-1649266

Περιζήτητος έχει γίνει ο Χανιώτης σεφ, Μανούσος Σηφοστρατουδάκης στην εστίαση της Ρωσίας. Το πάθος του για την μαγειρική, τον έχει κάνει να διαπρέψει στον χώρο, με τα τηλεφωνήματα για συνεργασία να χτυπούν το ένα μετά το άλλο.

Αν και μετρά σχεδόν ένα χρόνο στην Αγία Πετρούπολη έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων αλυσίδων φαγητού, εταιριών αλλά και… σχολών εκπαίδευσης!

Η νέα συνεργασία 

Ο Μανούσος Σηφοστρατουδάκης, έχει ήδη υπογράψει συμφωνία για συνεργασία με μία μεγάλη σχολή, την SWISSAM, κάνοντας έτσι το επόμενο βήμα στην καριέρα του: να διαδίδει σε νέα παιδιά την τέχνη της μαγειρικής και κυρίως, την τέχνη της μεσογειακής κουζίνας.

Το ρυζόγαλο που λάτρεψαν 100 γυναίκες

Ο ελεύθερος χρόνος, δεν αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς του όπως φαίνεται. Οι δράσεις στις οποίες συμμετέχει ενεργά είναι πολλές, με την τελευταία να είναι σε εταιρία φυσικού αερίου στην Ρωσία.

Η διεύθυνση τον κάλεσε στα γραφεία την Ημέρα της Γυναίκας, προκειμένου να «γλυκάνει» τις (100!) γυναίκες της εταιρίας. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει την κρητική κουζίνα αφού τους έφτιαξε ρυζόγαλο! «Μαγείρεψα γλυκά για 100 γυναίκες. Ήταν πολύ ωραία εμπειρία, πόσο μάλλον όταν σε καλούν από μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες φυσικού αερίου στον κόσμο» μας είπε ο ίδιος.

Το χανιώτικο μπουρέκι και το πιτόγυρο

Στο πλαίσιο της διεθνούς κουζίνας, όπως μας είπε ο Μανούσος, έφτιαξε και χανιώτικο μπουρέκι ενώ πολύ σύντομα οι Ρώσοι θα απολαμβάνουν το αυθεντικό… σουβλάκι! «Ιδιοκτήτης μεγάλης αλυσίδας street food στην Αγία Πετρούπολη με προσέγγισε προκειμένου να προσθέσουμε στο μενού και το πιτόγυρο. Μάλιστα, σε λίγες ημέρες θα έρθει και σπίτι μου για τραπέζι, προκειμένου να δοκιμάσει ελληνικά πιάτα» τόνισε ο Χανιώτης σεφ.

Το έργο του, είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ο Μανούσος δεν χάνει ευκαιρία να αναδείξει και να διαδώσει τις κρητικές γεύσεις όπου σταθεί. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία σε αυτό του το ταξίδι.

Δείτε μερικά στιγμιότυπα:

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook