Ο Χανιώτης σεφ Μανώλης Παπουτσάκης και τα παξιμάδια «Το Μάννα – Τσατσαρωνάκη» ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας δίνουν πεντανόστιμες συνταγές

ο-χανιώτης-σεφ-μανώλης-παπουτσάκης-κα-1013784

Μία δυνατή Χανιώτικη συνεργασία δημιουργήθηκε για να μας δώσει ακόμα περισσότερες γευστικές απολαύσεις από ένα ήδη αγαπημένο προϊόν. Ο λόγος για τα παξιμάδια Το Μάννα – Τσατσαρωνάκη, τα οποία χρησιμοποιεί ο σεφ Μανώλης Παπουτσάκης για να δημιουργήσει και να μας προτείνει εμπνευσμένες συνταγές.

Ο Χανιώτης Μανώλης Παπουτσάκης, γνωστός και πολυβραβευμένος σεφ, έχει ιδιαίτερη αγάπη στον τόπο καταγωγής του κάτι που φαίνεται στα πιάτα που δημιουργεί στο εστιατόριο «Χαρούπι» στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο ίδιος.

Ωστόσο η σχέση του με το παξιμάδι έχει ρίζες στα παιδικά του χρόνια. Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος,

«η πρώτη μου επαφή με το παξιμάδι έγινε όταν σχεδόν μωρό ακόμα δοκίμασα βρεγμένο εκείνο που είχε φτιάξει η γιαγιά μου. Η δεύτερη λίγα χρόνια μετά, όταν φέραμε στο σπίτι μας το Μάννα, το οποίο ήταν ξεκάθαρα καλύτερο από αυτό της γιαγιάς. Το ‘λεγε και η ίδια άλλωστε ότι πλέον δεν είχε λόγο να φουρνίζει. Μεγαλώνοντας δεν έχω βρει και δεν έχω δοκιμάσει άλλο παξιμάδι, όπως είναι το πρώτο «το Μάννα’’ της οικογένειας Τσατσαρωνάκη. Σα να ξεκόλλησες ένα κομμάτι κρητικού βράχου, να του δωσες όλη τη δωρική και πλούσια νοστιμιά του τόπου, όλη την παράδοση και τα αρώματα του κρητικού φούρνου».

Στο πρώτο βίντεο λοιπόν, ανακαλύπτουμε τα μυστικά ενός σπουδαίου προϊόντος, του κριθαρένιου παξιμαδιού «Το Μάννα» καθώς και τους τρόπους για να το απολαύσουμε 

Στη συνέχεια, ο Μανώλης Παπουτσάκης παίρνει ως βάση ένα από τα πιο νόστιμα προϊόντα «Το Μάννα», το αφράτο σιταρένιο λαδοπαξίμαδο, και μας δείχνει μια πολύ γευστική συνταγή για να ξεκινήσουμε την ημέρα μας.

Υλικά:

6-8 λαδοπαξίμαδα «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκη

2 μεγάλα κόκκινα μήλα καθαρισμένα και χωρίς τα σπόρια

Βούτυρο 80 γρ

Σταφίδες ξανθές 50 γρ

Μέλι 1 κουταλιά της σούπας

Κανέλα 1-2 πρέζες

Ανθότυρο 200 γρ

Λίγα φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση 

Κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Στρώνουμε σε ταψί και ρίχνουμε το βούτυρο από πάνω κομμένο σε μικρά κυβάκια. Ρίχνουμε το μέλι, τις σταφίδες και την κανέλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμός για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά ενδιάμεσα.

Εν τω μεταξύ κόβουμε τον ανθότυρο σε φέτες και τον τοποθετούμε πάνω στα Σιταρένια Λαδοπαξίμαδα. Προσθέτουμε τα ψημένα μήλα με τις σταφίδες από πάνω. Τελειώνουμε με λίγο έξτρα μέλι και φύλλα δυόσμου.

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Λαδοπαξίμαδα με Κανέλα για ακόμα πιο πλούσια γεύση!

zarpanews.gr

One thought on “Ο Χανιώτης σεφ Μανώλης Παπουτσάκης και τα παξιμάδια «Το Μάννα – Τσατσαρωνάκη» ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας δίνουν πεντανόστιμες συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook