Ο Χανιώτης ναύτης από τη Σούδα που εναντιώθηκε στη Νατοϊκή αποστολή της φρεγάτας «Ναυαρίνο»

ο-χανιώτης-ναύτης-από-τη-σούδα-που-εναν-770207

Ένας ναύτης από τη Σούδα που υπηρετεί στην φρεγάτα «Ναυαρίνο» δεν δίστασε να βγει στην αναφορά, εκφράζοντας ανοιχτά και δημόσια την εναντίωσή του στην συμμετοχή του ελληνικού στόλου σε Νατοϊκές επιχειρήσεις.

Ο Σταύρος Παπαδάκης, μίλησε στον Γιάννη Μύτη, στην Ελληνοφρένεια, εξηγώντας την στάση του:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που καταθέτω επώνυμα την εναντίωσή μου» τόνισε, εξηγώντας πως η φρεγάτα αναχωρεί για άσκηση στα Νότια της Κρήτης: «Δεν μπορούμε να μένουμε με σταυρωμένα χέρια όταν μας στέλνουν σε αποστολές εκτός συνόρων (…) Στόχος δεν είναι σίγουρα η ειρήνευση στην περιοχή, είναι μια προπαρασκευαστική επιχείριση για τον πόλεμο (…) Είναι μια προπόνηση πολέμου μαζί με άλλες φρεγάτες από άλλα μέλη του ΝΑΤΟ, δεν είναι άσκηση, δεν είναι κάτι το αθώο ή κάτι που περνάει στο ντούκου»  τόνισε:

Ο «Σπάρτακος»

«Στο πλευρό του συναδέλφου ναύτη που διαμαρτυρήθηκε για την αποστολή της φρεγάτας ΝΑΥΑΡΙΝΟ εκτός συνόρων» τάσσεται, με ανακοίνωσή του το Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, το οποίο «εκφράζει την Αλληλεγγύη του και στέκεται στο πλευρό του ναύτη Σταύρου Παπαδάκη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τη συμμετοχή της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟ, στην οποία υπηρετεί, σε μια ακόμα ΝΑΤΟϊκή πολεμική επιχείρηση».

«Ο συνάδελφος ναύτης Παπαδάκης «βγήκε αναφορά» και δήλωσε θαρρετά τη διαφωνία του» αναφέρει η ανακοίνωση που συνεχίζει: «Η Διαμαρτυρία του αποκαλύπτει όλη την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ της αστικής πολιτικής και την ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ της νεολαίας που πρέπει να Στρατευτεί Υποχρεωτικά με πρόσχημα «την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας», για να Υποχρεωθεί να γίνει Σκλάβος του στρατού και του κράτους, να Διαταχθεί να συμμετέχει σε ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.  (…)

Να είναι ο Αναλώσιμος του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα κοιτάσματα. Και στην περίπτωση του Πολεμικού Ναυτικού να μετατραπεί σε Μισθοφόρο Στρατιώτη υπηρετώντας τα επεκτατικά σχέδια του ελληνικού κεφαλαίου, τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ελληνικού κράτους, με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να αναλαμβάνουν ρόλο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ των λαών της περιοχής.

Θυμίζουμε το κάλεσμα μας:

ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

Οι στρατιώτες είναι πολίτες με στολή. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ούτε στιγμή.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετατρέπει την χώρα σε απέραντο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Παντού βάσεις: Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λάρισα, Σούδα, Σκύρο, Κάρπαθο, Άκτιο, ακόμη και πυρηνικά στον Άραξο!

Αντιμαχόμαστε τον κατασταλτικό ρόλο του στρατού απέναντι στο λαό, τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Δεν παριστάνουμε τους τζάμπα εργάτες για το κράτος. Δεν δεχόμαστε κανένα καψόνι-καμιά προσβολή. Παλεύουμε για ελεύθερο συνδικαλισμό στο στρατό.

Παλεύουμε ενάντια στην οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, διεκδικούμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Απαιτούμε τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό των Φαντάρων. Κάνουμε πράξη την καθημερινή Συνδικαλιστική Πάλη: Συγκροτούμε Επιτροπές Φαντάρων, βγαίνουμε Παραπονούμενοι, στέλνουμε επιστολές με καταγγελίες.

zarpanews.gr

One thought on “Ο Χανιώτης ναύτης από τη Σούδα που εναντιώθηκε στη Νατοϊκή αποστολή της φρεγάτας «Ναυαρίνο»

  1. Το αρθρο βρωμει ξυλινη κουμμουνιστικη γλωσσα,με λιγο προς ΝΑΡ μερια…Τριαντα χρονια η ιδια τσιχλοφουσκα:ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο…Φονιαδες των λαγων ,αμερκανοι…ΠΑΝΤΑ ανηκαμε σε καποιον συνασπισμο,μακαρι δηλαδή να ειμαστε πραγματικα ελευθεροι κι ανεξαρτητοι,μα ειμαστε το ρετιρε της Ευρωπης σιγα μη μας αφηναναε να προκοψουμε,και τοτε το 1940 ενα ηλιθιο δικτατορα γερμανοφιλο,βλεπε ΕΟΝ,ειχαμε για αρχηγο μα ΟΛΟΙ πηγανε στην Αλβανια,αν αυριο γινοταν πολεμος θα ηθελα να ξερω ποια θα ηταν η θεση αυτου του …ναυτη !!!Ετσι λαϊκίστικα λαϊκιστικα μιλώντας…Ε;;;;;;;

Comments are closed.

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook