Ο Χανιώτης καθηγητής Συνολάκης απεφάνθη ότι για την καταστροφή στην Καρδίτσα φταίει η «κακιά στιγμή»

Πλήθος αρνητικών σχολίων για τις δηλώσεις του καθηγητή Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών

Και προκάλεσαν πλήθος αντιδράσεων όχι μόνο γιατί ο κ. Συνολάκης είναι καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών αλλά γιατί το 2018 αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μάτι, είχε δώσει, προς έκπληξη των επιστημόνων, με ακρίβεια… δευτερολέπτου, τον χρόνο που θα απαιτείτο για την εκκένωση της περιοχής και την απομάκρυνση των κατοίκων.

Ο καθηγητής Συνολάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, υποστήριξε τα εξής: «Ήταν 2 μετεωρολογικά μέτωπα που συγκλίναν. Δηλαδή χοντρικά μιλώντας, ο κυκλώνας είναι ένας μεγάλος στρόβιλος. Όπως λοιπόν στροβιλίζεται, ερχόταν από το βορρά το μελτέμι, ένα κρύο μέτωπο, και τα δύο μέτωπα συγκλίναν πάνω από τη Θεσσαλία. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν η κακή στιγμή».

Να σημειωθεί ότι το 2018, ο κ. Συνολάκης είχε εκδώσει πόρισμα στο οποίο υποστήριζε ότι θα μπορούσαν οι κάτοικοι στο Μάτι να απομακρυνθούν πεζή προς την ακτή και το σχέδιο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί «σε χρόνο από 57 έως 83 λεπτά».

Δύο χρόνια μετά, ο κ. Συνολάκης απέφυγε τα μοντέλα προσομοίωσης και τα πορίσματα και απεφάνθη περί «κακιάς στιγμής». Ποιανού άραγε…

left.gr

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η ντροπή των Χανίων που υποστήριζε με θράσος ότι θα εκκένωνε το Μάτι σε μισή ώρα, για να προκαλέσει την οργή του κόσμου! Άλλος ένας “άριστος” σάπιος!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ