Ο Banksy πουλάει αντικείμενα από πρόσφυγες στην Ελλάδα

ο-banksy-πουλάει-αντικείμενα-από-πρόσφυγες-932337

Ο διάσημος street artist, Banksy, υλοποίησε ακόμη ένα πρότζεκτ του, μια εγκατάσταση σε βιτρίνα καταστήματος στο Λονδίνο, η οποία είναι γεμάτη αναφορές σε κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τα… κλειστά σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά όλης της Ευρώπης, ενώ έντονη είναι η «μυρωδιά» από Ελλάδα.

Σε αυτόν τον χώρο έχει τοποθετήσει διάφορα αντικείμενα από πρόσφυγες στη χώρα μας, όπως χαλάκια, κουβέρτες, ξύλινες κούκλες που παρέδωσαν τα παιδιά στους διακινητές, κάποια ρούχα, έως και σωσίβια. Στόχος του καλλιτέχνη είναι να αναδείξει την καπιταλιστική δυστοπία, με το ζήτημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης να μπαίνει σε πρώτο πλάνο.

Αυτό που για πρώτη φορά κάνει ο Banksy, είναι να πουλά ο ίδιος τα προϊόντα που θα δει κανείς πίσω από τη βιτρίνα στην Τσερτς Στριτ. Στην πραγματικότητα, ο χώρος θα αποτελεί την ατραξιόν για τα προϊόντα που θα είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσω διαδικτύου.

Το «Gross Domestic Product» («Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν»), όπως ονομάζεται το κατάστημα, αποκαλύφθηκε και φωταγωγήθηκε τη νύχτα και θα είναι ανοικτό για δύο εβδομάδες. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα πάνε σε πρόσφυγες και μετανάστες, ή στη στήριξή τους, μέσω των ανθρώπων που δρουν για λογαριασμό τους.

Για παράδειγμα, τα έσοδα θα δοθούν για την αγορά σκάφους από την ακτιβίστρια, Πία Κλεμπ, της οποίας το προηγούμενο πλεούμενο με το οποίο περισυνέλεγε πρόσφυγες, κατασχέθηκε από την ιταλική κυβέρνηση. 

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook