Ο αυταρχισμός του Πλεύρη

ο-αυταρχισμός-του-πλεύρη-1343033

Η απειλή της απόλυσης των υγειονομικών υποδηλώνει τον χαρακτήρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: σε κάθε αποτυχία της, επιστρατεύει τον αυταρχισμό για να την κρύψει

Στη διαχείριση της πανδημίας υπάρχουν κυβερνήσεις και κυβερνήσεις. Οι διαφορές εκδηλώνονται ανάγλυφα στο πεδίο του εμβολιασμού.

Στο Βέλγιο υπάρχει ο πρωθυπουργούς Αλεξάντερ Ντε Κρο. Η κυβέρνηση του έστειλε ένα γράμμα σε κάθε ανεμβολίαστο προσωπικά.

Στην αρχή εκφράζει τη σεβασμό της για την επιλογή τους: «Καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι δεν μπορούν να λάβουν απόφαση σχετικά με τον εμβολιασμό».

Αλλά, «μοιραζόμαστε μαζί σας τα πιο πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα για να σας βοηθήσουμε να πάρετε την απόφασή σας».

Εξηγεί με λεπτομέρειες ότι «από την 1η κυκλοφορεί το νέο εμβόλιο Nuvaxovid» και επισημαίνει τις διαφορές σε ότι αφορά το mRNA κλπ.

Αναλύει γιατί μοιάζει «με τα εμβόλια κατά της ηπατίτιδας Β, του κοκ κύτη, του πνευμονόκοκκου, και ορισμένα εμβόλια κατά της γρίπης…».

Στο τέλος καλεί τους αποδέκτες να μιλήσουν με τον γιατρό τους ή τον φαρμακοποιό τους και να πάρουν την απόφαση τους, με τα νέα δεδομένα.

Διευκρινίζει ότι το εμβολιασμός είναι δωρεάν και εθελοντικός και δίνει πρακτικές πληροφορίες.

Καταλήγει: «Αν πάλι αποφασίσετε να μην εμβολιαστείτε, συνεχίστε να τηρείτε τα μέτρα υγιεινής προφύλαξης».

Εκτιμάται ότι πολλοί θα πεισθούν. Από την ευπρέπεια της αντιμετώπισής τους.

Στην Ελλάδα υπάρχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Κοπιάρει τον αναιδέστατο – «θέλω να τους κάνω να υποφέρουν» – Μακρόν με το «μη σώσουν και εμβολιαστούν» του Άδωνι.

Εξαπολύει κυνήγι μαγισσών , με περιφρόνηση των ανθρώπων και ανήθικα πρόστιμα.

Εναντίον των -ηλικιωμένων κατά πλειοψηφία- ανεμβολίαστων, που έχουν κηρυχθεί οιονεί ανεπιθύμητοι – και επικίνδυνοι για το έθνος.

Χρησιμοποιούνται για να διχαστεί η κοινωνία. Παλιά μέθοδος της Δεξιάς.

Στις Δημοκρατίες, όσοι έχουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο -με τις οποίες συνήθως συμφωνεί και ο γιατρός τους, αλλά δεν τολμάει να το δηλώσει- πείθονται, δεν διώκονται, ούτε τιμωρούνται.

Στην Ελλάδα υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι «έρχεται τροπολογία για να φύγουν όσοι υγειονομικοί του ΕΣΥ δεν εμβολιαστούν».

Είναι η χαρακτηριστική κορύφωση μιας πρακτικής που απέχει από τον πολιτικό πολιτισμό και τη δημοκρατική κουλτούρα της Ευρώπης.

Το προφίλ του -δικηγόρου- Πλεύρη, είναι απολύτως συμβατό με την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει την τρομοκρατία, εναντίον όσων δεν εμβολιάζονται.

Για δικούς τους λόγους και ασκώντας δικαίωμά τους.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, η προπαγάνδα του υπουργείου και ένας εσμός παπαγάλων στα ΜΜΕ περιφρονεί αυτό το δικαίωμα.

Αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που διανύουν τις τελευταίες δεκαετίες της ζωή τους ως χολερικούς.

Ειδικά για όσους εργάζονται στον κλάδο της Υγείας, ασφαλώς υπάρχουν λόγοι που επιβάλουν τον εμβολιασμό τους.

Αλλά η απειλή της απόλυσης υποδηλώνει τον χαρακτήρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη: σε κάθε αποτυχία της, επιστρατεύει τον αυταρχισμό για να την κρύψει.

Γράφει ο Γιώργος Λακόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook