Ο αθλητής που σκέφτεται να ακρωτηριάσει τα πόδια του για χάρη των Παραολυμπιακών Αγώνων

Members of Japan's national wheelchair basketball team warm up on the court during a grand opening ceremony of the Ariake Arena, a venue for volleyball at the Tokyo 2020 Olympics and wheelchair basketball during the Paralympic Games, Sunday, Feb. 2, 2020, in Tokyo. (AP Photo/Jae C. Hong)

Το γεγονός ότι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες φέρνει στα άκρα έναν Άγγλο αθλητή.

Ονομάζεται Τζορτζ Μπέιτς, είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να κάνει αυτό που θέλει περισσότερο από οτιδήποτε: Να παίζει μπάσκετ.

Το όνειρο του όμως, δηλαδή η συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, εξελίσσεται σε εφιάλτη, αφού πρόσφατα ενημερώθηκε ότι το ποσοστό αναπηρίας του, δεν είναι τόσο ώστε να του επιτρέπεται να πάρει μέρος. Γεγονός πο τον κάνει να σκέφτεται ότι θα ήταν καλύτερο αν δεν είχε καθολου πόδια…

«Δεν σκέφτηκα ποτέ πως θα έπρεπε να βρεθώ σ’ αυτή τη θέση, όπου το να έχεις μια αναπηρία δεν είναι αρκετό για να πάρεις μέρος σε σπορ που είναι για άτομα με αναπηρίες. Ήταν προφανώς μεγάλη έκπληξη, καθώς είμαι καταγεγραμμένος ως άτομο με αναπηρία εδώ και 15 χρόνια.

Έχω αφιερώσει όλη μου τη ζωή στην αθλητική μου καριέρα, προπονούμαι πάνω από 10 χρόνια, οπότε το να μαθαίνω τώρα ότι η αναπηρία μου δεν είναι αρκετή για να συμμετάσχω στους Παραολυμπιακούς είναι πραγματικά στενάχωρο», είπε για το θέμα ο Μπέιτς, προσθέτοντας.

«Όταν ήμουν σε ηλικία 14 – 15 χρόνων είχα έρθει αντιμέτωπος με την επιλογή του ακρωτηριασμού. Τότε επέλεξα να μην το κάνω. Ήταν μια ρεαλιστική επιλογή τότε. Κοιτώντας πίσω, εύχομαι να το είχα κάνει. Θα ήταν τα πράγματα πολύ ευκολότερα αν το είχα κάνει τότε, αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν περίμενα πως η αναπηρία μου δε θα ήταν αρκετή για να αγωνιστώ σε σπορ για άτομα με αναπηρία».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Paralympic dreams put on hold ⏳⌛️ Tokyo 2021 we comin’

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Bates (@georgebates94) στις

newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ