Ο Άρης Σερβετάλης μεταμορφώνεται σε «Ριχάρδο Β’» για τρεις online παραστάσεις

Ο διαφορετικός αλλά πολύ ενδιαφέρον «Ριχάρδος Β’», βασισμένος στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ, με την σκηνοθετική προσέγγιση της Έφης Μπίρμπα και τον Άρη Σερβετάλη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα παρουσιαστεί για τρεις online παραστάσεις στις 19, 20, 21 Φεβρουαρίου 2021.

Ο βασιλιάς ως ιερό πρόσωπο, ως Ήλιος. Ο βασιλιάς Ριχάρδος ως κεντρικό σώμα που φωτίζει τους δορυφόρους του –τους υπηκόους, τους κόλακες, τους σφετεριστές του θρόνου– τα γρανάζια του Μεγάλου Μηχανισμού της Ιστορίας, διαγράφοντας την πορεία του προς το Πάθος. Ο βασιλιάς Ριχάρδος κρημνίζεται από τις παραδοχές που συγκροτούν την εικόνα του, την ταύτιση με το ιερό και την αναμφισβήτητη αίγλη του προσώπου. Η βασιλεία ως κατασκευή, ως πηλός που πλάθεται με τα χέρια και σχηματοποιείται ως σφαίρα, μια ευπαθής Globus Crusinger, ο Kόσμος στα χέρια του βασιλιά. Ο βασιλιάς πέφτει. Ο τίτλος, η ιδιότητα, η εξουσία, αποσπώνται βίαια από το πρόσωπο του Ριχάρδου εξωθώντας τον να επιστρέψει στον εαυτό. Η τραγωδία της επίγνωσης, ενός κόσμου που απελευθερώνεται από την αυταπάτη.

Αφορμώμενη από τις ανθρώπινες καταστάσεις, τα πάθη, την κατάρρευση της ηθικής τάξης και τον Μέγα Μηχανισμό της Ιστορίας που αποδεικνύεται ισχυρότερος από τα πρόσωπα και την εξουσία, η παράσταση επικεντρώνεται στην τραγικότητα της εκθρόνισης του βασιλιά και της απογύμνωσής του από κάθε ματαιότητα, στον συνειδησιακό σεισμό που έπεται.

Με τον ‘Αρη Σερβατάλη παίζουν επίσης οι ηθοποιοί Νίκος Καμόντος, Ερμή Μαλκότση, Ιωάννα Τουμπακάρη και Αχιλλέας Χαρίσκος.

Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια κοστίζουν 10 ευρώ και μπορείτε να τα βρείτε ΕΔΩ

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ