Ο αρχιτεκτονικός πλούτος της ιστορικής πόλης των Χανίων στο pop-up event του Open House – Δωρεάν «ξενάγηση» σε 15 κτήρια

ο-αρχιτεκτονικός-πλούτος-της-ιστορικ-1452758

Το εργοτάξιο της Δημοτικής Αγοράς, η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, το Νεώριο Μόρο, το Μεγάλο Αρσενάλι, το Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου και άλλα ιδιωτικά κτήρια, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της έκθεσης «pop-up event» του OPEN HOUSE στα Χανιά, στις 12 και 13 Ιουνίου!

Είναι ένα διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων που για πρώτη φορά φιλοξενείται στα Χανιά.

Με την παράλληλη αυτή δράση του OPEN HOUSE Athens, το ευρύ κοινό θα ξεναγηθεί δωρεάν στον αρχιτεκτονικό πλούτο της ιστορικής αρχιτεκτονικό πλούτο της ιστορικής πόλης των Χανίων.

«Οι ξεναγήσεις γίνονται από εθελοντές. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε κτήρια τα οποία μπορεί να γνωρίζουμε, να έχουμε μπει πολλές φορές αλλά να μη γνωρίζουμε την αρχιτεκτονική τους. Υπάρχουν 15 κτήρια, δημόσια και ιδιωτικά.

Ανάμεσά τους, βρίσκονται και εμβληματικά έργα των Χανίων όπως η Δημοτική Αγορά και άλλες ιδιωτικές κατοικίες που σπάνια τις βλέπει κανείς» είπε η Ελπίδα Σπύρου υπεύθυνη CHANIA POP UP EVENT, στην ημέρα γνωριμίας, η οποία φιλοξενήθηκε στο Μεγάλο Αρσενάλι.

«Η παρουσίαση δεν αφορά μόνο εμβληματικά κτίρια του αναφέρονται στην αρχιτεκτονική του παρελθόντος. Έχουμε πλέον στα Χανιά σημαντικά μνημεία και σύγχρονα μνημεία αρχιτεκτονικής που είμαι σίγουρος ότι οι επισκέπτες θα μπορέσουν να το δουν μέσα από μία άλλη ματιά» επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

H εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και της Περιφέρειας Κρήτης, καθώς και με την υποστήριξη της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΤΕΕ (Τμήματος Δυτικής Κρήτης) και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook