Ο απρόσμενος παράγοντας που κάνει θαύματα στη σεξουαλική ζωή

ο-απρόσμενος-παράγοντας-που-κάνει-θαύ-1217206

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όχι μόνο στο σεξ αλλά και στον ύπνο σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά η ποιότητα. Ειδικότερα για τις μεσήλικες γυναίκες, η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε ποικίλα προβλήματα υγείας και σύμφωνα με στοιχεία νέας έρευνας, η κακή ποιότητα του ύπνου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα και στη σεξουαλική τους ζωή. Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο Menopause, το περιοδικό της Εταιρείας Εμμηνόπαυσης της Βορείου Αμερικής.

Οι διαταραχές του ύπνου και της σεξουαλικής ζωής των μεσήλικων γυναικών είναι αρκετές συχνές. Περισσότερο από το 26% των γυναικών στη μέση ηλικία παρουσιάζουν ανωμαλίες στον ύπνο όπως αϋπνία, ενώ σχεδόν οι μισές γυναίκες αναφέρουν κάποια διαταραχή στον ύπνο τους κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης  Ακόμα, σχεδον το 43% των γυναικών αναφέρουν προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή την ίδια περίοδο της ζωής τους.

Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές έρευνες στο παρελθόν με σκοπό να καθοριστεί το κατά πόσο συνδέεται η ποιότητα του ύπνου με την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες από αυτές τις έρευνες δεν χρησιμοποίησαν επικαιροποιημένα εργαλεία για να αξιολογήσουν ορθώς την σεξουαλική δυσλειτουργία ούτε σύσχέτισαν τα σεξουαλικά προβλήματα με το άγχος.

Η συγκεκριμένη μελέτη διερεύνησε περισσότερες από 3.400 περιπτώσεις γυναικών με μέση ηλικία τα 53 έτη. Οι ερευνητές αξιολόγησαν τη συσχέτιση της ποιότητας του ύπνου και της διάρκειας του με την ομαλή σεξουαλική λειτουργία χρησιμοποιώντας επικαιροποιημένα εργαλεία και λαμβάνοντας υπόψιν τους παράγοντές που μπορούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα και των δύο. Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι η κακή ποιότητα του ύπνου, αλλά όχι η διάρκεια του ύπνου, συσχετίστηκε με τη σεξουαλική δυσλειτουργία των γυναικών. Η καλή ποιότητα του ύπνου από την άλλη συνδέεται άμεσα με την σεξουαλική δραστηριότητα.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς μπορούν να διευκολύνουν και τη δουλειά των γιατρών με στόχο να βελτιώσουν τη σεξουαλική ζωή των γυναικών στη μέση ηλικία, αλλά και την ποιότητα της ζωής τους εν γένει.

ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook