Ο αποτελεσματικός τρόπος για να μειώσεις τον χρόνο προετοιμασίας στην κουζίνα

ο-αποτελεσματικός-τρόπος-για-να-μειώσ-1172099

Είναι μια από τις στρατηγικές του επαγγελματία που διδάσκεται στις μαγειρικές σχολές, ένα μυστικό που λύνει τα χέρια στην καθημερινή μαγειρική.

«Μise en place» τη λένε σε άπταιστα γαλλικά και σημαίνει να βάζεις τα πράγματα στη θέση τους. Στην κουζίνα έχει να κάνει με την τεχνική του σεφ να μετρά, να κόβει και να προετοιμάζει κάθε υλικό που θα χρειαστεί πριν βάλει το πρώτο σκεύος στη φωτιά.

Αφού ετοιμάσει κάθε συστατικό, τα βάζει κάπου όλα μαζί για να μη χάνει χρόνο ψάχνοντας δεξιά και αριστερά και σταματά κάθε τόσο για να κάνει κάτι που έχει ξεχάσει.

Μπορεί κάτι τέτοιο να μη μοιάζει σημαντικό, εξάλλου τι από την αρχή τι μετά, είναι όμως ο απόλυτος τρόπος να εξοικονομείς χρόνο στη μαγειρική. Και να αποφεύγονται τα ατυχήματα, καθώς αν είναι όλα εκεί εκ των προτέρων, όλη η προσοχή πέφτει αναγκαστικά στην κατσαρόλα.

Μια φόρμα μαγειρικής όπου βάζεις όλα τα υλικά που θα χρειαστούν για ένα πιάτο, καθαρισμένα, τεμαχισμένα και πλήρως έτοιμα, παραμένει ο αποδοτικότερος τρόπος για μαγείρεμα επαγγελματικών προδιαγραφών.

Διαβάζεις τη συνταγή, ετοιμάζεις τα συστατικά όπως λένε οι οδηγίες, τα βάζεις στις θήκες της φόρμας ζαχαροπλαστικής και έχεις μπροστά σου αραδιασμένα όλα τα όπλα για τη μάχη της κουζίνας.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook