Ο Απόστολος Παπαστάμος περιγράφει πώς περνά τις ημέρες της καραντίνας

ο-απόστολος-παπαστάμος-περιγράφει-πώ-1029851

Σχολεία κλειστά από 10 Μαρτίου. Καταστήματα εστίασης κλειστά από 14 Μαρτίου. Εμπορικά καταστήματα κλειστά από 18 Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 23 Μαρτίου. Η χώρα σε καραντίνα λόγω του φονικού κορονοϊού και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας να “Μένουμε σπίτι” βρίσκοντας ο καθένας διαφορετικές διεξόδους και ασχολίες.

Κι επειδή τα μέτρα απαγόρευσης δεν κάνουν εξαιρέσεις, το zarpanews.gr απευθύνθηκε σε γνωστούς Χανιώτες και τους ζήτησε να περιγράψουν πώς περνούν την μέρα τους, ποια είναι τα συναισθήματα και οι ανησυχίες τους.

Σήμερα απαντά ο παγκόσμιος πρωταθλητής κολύμβησης Απόστολος Παπαστάμος:

Πόσες μέρες είσαι στο σπίτι;  Από την αρχή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας βρίσκομαι στο σπίτι. Έχω περιορίσει τις εξόδους μου μόνο σε αναγκαίες περιπτώσεις.

Πόσο συχνά – για ποιο λόγο κυρίως βγαίνεις από το σπίτι; Βγαίνω μια με δύο φορές την εβδομάδα κυρίως για ψώνια ή για αθλητική δραστηριότητα, τρέξιμο ή ποδήλατο.

Τι γίνεται με τη δουλειά;  Οι προπονήσεις έχουν σταματήσει εδώ και πέντε εβδομάδες, αθλούμαι εντός σπιτιού και προσπαθώ όσο μπορώ να κρατήσω το σώμα μου σε μια καλή φυσική κατάσταση.

Πώς περνάει μία μέρα στο σπίτι; Οι μέρες θεωρώ ότι περνάνε αρκετά πιο γρήγορα από ότι περίμενα. Έχω φτιάξει ένα καθημερινό πρόγραμμα ώστε να μπορώ να κάνω και την γυμναστική μου. Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για όλους μας να περάσουμε χρόνο με τις οικογένειες μας και αυτό είναι που απολαμβάνω περισσότερο.

Αγαπημένη ασχολία;  Τελευταία διάβασα τοβιβλίο του Paulo Coelho «Ο Αλχημιστής’’ και μου άρεσε αρκετά, επίσης ακούω μουσική και επιλέγω να περνάω χρόνο με τους δικούς μου παίζοντας κάποιο επιτραπέζιο.

Τι βρήκες χρόνο να κάνεις που δεν προλάβαινες πριν;  Υπάρχει αρκετός χρόνος για την προσωπική μου ζωή, ενώ πριν ήταν ελάχιστες οι ώρες μέσα στη μέρα που τις αφιέρωνα για μένα.

Ποια ασχολία σου, σού στέρησε η καραντίνα; Μου λείπουν αρκετά οι προπονήσεις αλλά επίσης αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι μια βόλτα με φίλους καθώς όλοι βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Ποια σχέδιά σου αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα;  Λόγω της πανδημίας αναβλήθηκαν όλες οι αθλητικές διοργανώσεις όπως και οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο που ήταν ο βασικός μας στόχος για την φετινή σεζόν.

Πιστεύεις ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα;  Πιστεύω ότι όταν καταφέρουμε και περιορίσουμε τον ιό η κοινωνία θα έχει κερδίσει πολλά πράγματα σε συλλογικό επίπεδο αλλά και ο καθένας μας ατομικά. Το ότι η εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας προχωράει τόσο θετικά, από μόνο του λέει πολλά πράγματα για το ήθος και την σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε την κατάσταση.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σε έμαθε αυτή η περίοδος / τι συνειδητοποίησες; Καταλαβαίνουμε όλοι ότι η υγεία είναι το βασικότερο πράγμα στη ζωή μας μόνο αν σκεφτούμε ότι ένα ιός έχει ‘’παγώσει’’ όλον τον πλανήτη.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; Το πρώτα πράγμα που θα κάνω μόλις τελειώσει η καραντίνα και ξεκαθαρίσει η κατάσταση είναι ένα καινούργιο πλάνο μέχρι την Ολυμπιάδα τον Ιούνιο του 2021 και έπειτα θα ξεκινήσουμε δουλειά.
Σκεπτόμενος την επόμενη μέρα, τι σε προβληματίζει / ανησυχεί περισσότερο;  Αυτό που με προβληματίζει αυτή τη στιγμή είναι η υγεία μου και της οικογένειας μου καθώς πρέπει να μείνουμε υγιείς μέχρι να περιοριστεί ο ιός. Σκεπτόμενος την επόμενη μέρα υπάρχουν αρκετές ανησυχίες και προβληματισμοί αλλά αν είμαστε πρώτα από όλα υγιείς θα τα καταφέρουμε όλα. Οπότε ακολουθούμε τις συμβουλές των ειδικών και μένουμε σπίτι.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook