Ο Αποκόρωνας σχεδιάζει το μέλλον του: Κατάμεστη η αίθουσα του Δημαρχείου στην εκδήλωση για τον πολεοδομικό σχεδιασμό

ο-αποκόρωνας-σχεδιάζει-το-μέλλον-του-κ-1655630

Νέες βάσεις στην ανάπτυξη του Αποκόρωνα βάζουν τα τοπικά χωρικά σχέδια που θα εκπονηθούν για την περιοχή μέσω του προγράμματος «Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που χρηματοδοτείται από το ταμείο ανάκαμψης. 

«Μπαίνει τάξη, αντιμετωπίζονται χρόνιες στρεβλώσεις, οριοθετούνται τα ρέματα, δημιουργούνται ασφαλείς προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της περιοχής μας» σημείωσε ο δήμαρχος της περιοχής, Χαράλαμπος Κουκιανάκης που έκανε λόγο για «μια μεγάλη μέρα για τον Αποκόρωνα» ανοίγοντας την εκδήλωση που είναι σε εξέλιξη στο δημαρχείο των Βρυσών, παρουσία του γ.γ. του Υπουργείου, Ευθύμη Μπακογιάννη.

«Μιλάμε για οργάνωση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος προς όφελος της κοινωνίας και αφορά κανόνες που θα βάλουν τάξη τόσο στις εντός σχεδιου όσο και στις εκτός σχεδίου περιοχές» εξήγησε ανοίγοντας την εισήγησή του ο κ. Μπακογιάννης.

Το πρόγραμμα στο οποίο έχουν ενταχθεί 800 δημοτικές ενότητες σε όλη τη χώρα έχει αντλήσει μια χρηματοδότηση 360 εκ. Ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης.

Στην εκδήλωση συμμετέχει ο πρόεδρος του ΤΕΕ τ ΔΚ Σπύρος Σοφιανός ενώ το παρών δίνουν εκπρόσωποι της Ντόρας Μπακογιάννη, ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Χανίων, Χρήστος Πραματευτάκης, ο αντιδημαρχος πολεοδομίας του Δήμου Χανίων Νίκος Χαζηράκης, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι του Αποκόρωνα, εκπρόσπωποι του τεχνικού κόσμου μεταξύ άλλων.

Μπακογιάννης: Μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή

«Βρισκόμαστε στη συμβασιοποίηση των 75 πρώτων μελετών που έχουν σταλεί οι συμβάσεις τους στο ελεγκτικό συνέρδιο και περιμένουμε από μέρα σε μέρα την επιστολή» επεσήμανε ο γ.γ. του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμης Μπακογιάννης. «Αυτός ο σχεδιασμός είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη περιοχή» σημείωσε.

«Ερχόμαστε να χτίσουμε το μέλλον του Αποκόρωνα για τα επόμενα 100 χρόνια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.   Κουκιανάκης κάνοντας λόγο για μια σημαντική πολεοδομική μεταρρύθμιση. «Σύγχρονες μελέτες θα έρθουν να ωριμάσουν και σε έναν χρονικό ορίζοντα δύο ετών -πέντε λέω εγώ – ο Αποκόρωνας θα έχει πολεοδομικό σχεδιασμό. Ερχόμαστε να οριοθετήσουμε οικισμούς, ρέματα, να κάνουμε επεκτάσεις οικισμός και να βάλουμε τάξη στην αταξία που υπάρχει (…) από σήμερα ανοίγουμε την διαβούλευση με την κοινωνία και με τους φορείς, για να πετύχουμε την μέγιστη δυνατή συναίνεση» σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «η αταξία που υπάρχει στον Αποκόρωνα έχει δημιουργήσει στο παρελθόν προβλήματα με διενέξεις μεταξύ πολιτών, χαμένες ευκαιρίες, επενδύσεις και θέσεις εργασίας».

«Ελπίζουμε ότι με το νέο αυτό νομοσχέδιο θα διορθωθούν αρκετές αγκυλώσεις που αφορούσαν στα θέματα των μελετών τέτοιου είδους χωροταξικών σχεδίων, όμως ως ΤΕΕ πρέπει υποχρεούμαστε να επισημάνουμε ότι βασικός μηχανισμός εξέτασης είναι ίδιος όπως και στο προηγούμενο και αρκετές καθυστερήσεις οι οποίες προέκυπταν από την υποστελέχωση των υπηρεσιών, δεν έχουν λυθεί ακόμα».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook