Ο απαραίτητος καλλωπισμός για τον σκύλο μετά τις διακοπές – Τι πρέπει να προσέξετε

ο-απαραίτητος-καλλωπισμός-για-τον-σκύ-1522064

Μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές χρειάζεται (και) ο σκύλος μας ειδική περιποίηση, για να διασφαλίσουμε την υγεία του και να διατηρήσουμε την υγιεινή της γούνας του.

«Ακόμη κι αν δεν τον πήραμε μαζί μας και επιλέξαμε να τον πάμε σε κάποιο ξενοδοχείο/πανσιόν σκύλων, χρειάζεται, ένα πολύ καλό μπάνιο.

Μετά την καθημερινή επαφή με τη φύση και τη θάλασσα, χρειάζεται μια ολοκληρωμένη περιποίηση στο μπάνιο», αναφέρει η pet groomer, Μαρία Καφετζοπούλου.

Ενημερώνει ότι το θαλασσινό νερό δημιουργεί δερματικά προβλήματα, γι’ αυτό χρειάζεται ένα πολύ καλό μπάνιο, για να αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα του.

«Στο τρίχωμά του βάζουμε κρέμα, η οποία ενυδατώνει την τρίχα και βοηθά να επανέλθει το ph. Επίσης, χρειάζεται καλό χτένισμα, καθώς χάνει επιπλέον τρίχωμα λόγω υψηλής θερμοκρασίας, έτσι ώστε να αφαιρεθούν το νεκρό τρίχωμα και οι κόμποι», αναφέρει η κα Καφετζοπούλου.

Ο groomer, σύμφωνα με την κα Καφετζοπούλου, ελέγχει και καθαρίζει τα αυτιά του σκύλου. Κοιτάζει εάν έχει μπει νερό, άμμος, ή χώμα, και γενικότερα εάν έχει εισχωρήσει κάποιο ξένο σώμα μέσα στο αυτί, που θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια μορφή ωτίτιδας. Στην περίπτωση που διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα, παραπέμπει στον κτηνίατρο.

Παράλληλα, μετά το μπάνιο, στα αυτιά του σκύλου βάζουμε υγρό καθαρισμού, έτσι ώστε να καθαριστεί ο ακουστικός πόρος, αναφέρει η κα Καφετζοπούλου, στην περίπτωση που έχει μπει νερό, ή οποιαδήποτε άλλη βρωμιά, ή έχει δημιουργηθεί κερί.

«Ελέγχουμε τον σκύλο για ξένα σώματα ή παράσιτα στο τρίχωμα και το δέρμα του, καθώς, έχοντας συχνή επαφή με τη φύση, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν εισχωρήσει στο δέρμα του άγανα, όπως και παράσιτα, τα οποία βρίσκονται στο χώμα και στη βλάστηση. Αν εντοπίσουμε άγανο που δεν έχει εισχωρήσει στο σώμα του, του το αφαιρούμε», επισημαίνει η κα Καφετζοπούλου.

Αλλά και στην περίπτωση που έχει διεισδύσει στο σώμα του ζώου, όπως λέει η κα Καφετζοπούλου, μπορούν να το εντοπίσουν, καθώς η περιοχή παρουσιάζει πρήξιμο. Με τη βοήθεια του νερού, αλλά και με το πιστολάκι, εμφανίζεται. Και σε αυτήν την περίπτωση, ο groomer παραπέμπει στον κτηνίατρο.

«Ελέγχουμε τα νύχια, εάν έχει σπάσει κάποιο και αν χρειαστεί λιμάρουμε εκείνα που είναι πιο ψηλά από τα υπόλοιπα, καθώς αυτά δεν τρίβονται κατά την επαφή τους με το έδαφος. Επίσης, κοιτάζουμε τα πατουσάκια του σκύλου, και φροντίζουμε για την ενυδάτωσή τους», λέει η κα Καφετζοπούλου και προσθέτει: «Την ίδια περιποίηση χρειάζεται και ένας σκύλος που πέρασε τις «διακοπές» του σε ξενοδοχείο/πανσιόν σκύλων».

Η pet groomer, Μαρία Καφετζοπούλου

ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook