Ο Ανδρέας Μανωλαράκης περιγράφει πώς περνά τις ημέρες της καραντίνας

ο-ανδρέας-μανωλαράκης-περιγράφει-πώς-1027516

Σχολεία κλειστά από 10 Μαρτίου. Καταστήματα εστίασης κλειστά από 14 Μαρτίου. Εμπορικά καταστήματα κλειστά από 18 Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 23 Μαρτίου. Η χώρα σε καραντίνα λόγω του φονικού κορονοϊού και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας να “Μένουμε σπίτι” βρίσκοντας ο καθένας διαφορετικές διεξόδους και ασχολίες.

Κι επειδή τα μέτρα απαγόρευσης δεν κάνουν εξαιρέσεις, το zarpanews.gr απευθύνθηκε σε γνωστούς Χανιώτες και τους ζήτησε να περιγράψουν πώς περνούν την μέρα τους, ποια είναι τα συναισθήματα και οι ανησυχίες τους.

Σήμερα απαντά ο γνωστός καλλιτέχνης της κρητικής μουσικής Ανδρέας Μανωλαράκης

Πόσες μέρες είσαι στο σπίτι; Είμαι σπίτι από τις 13 Μαρτίου.

Πόσο συχνά και για ποιο λόγο κυρίως, βγαίνεις από το σπίτι; Κάποιες μέρες βοηθάω στην οικογενειακή επιχείρηση (Ανταλλακτικά και επισκευή χωματουργικών μηχανημάτων).

Τι γίνεται με τη δουλειά; Στη δική μας τη δουλειά δυστυχώς, όπως γνωρίζουμε όλοι, δεν παίζουμε μουσική σε δημόσιους χώρους από τις 13 Μαρτίου

Πώς περνάει μία μέρα στο σπίτι; Μπορώ να πω ότι η μέρα στο σπίτι περνάει πολύ δημιουργικά, παίζοντας πρώτα απ’ όλα μουσική. Μου αρέσει πολύ να κάνω διάφορες κατασκευές που αφορούν το σπίτι αλλά και την δουλειά μου, να βλέπω ταινίες ελληνικές αλλά και ξένες και να ασχολούμαι με τα δύο μου σκυλάκια, τον Ρίκο και την Ηρώ.

Τι βρήκες χρόνο να κάνεις που δεν προλάβαινες πριν; Πριν από αυτήν την κατάσταση, η δουλειά ήταν αρκετά φορτωμένη και έλειπα πολλές ώρες απ’ το σπίτι μου. Τώρα μπορώ να είμαι περισσότερες ώρες με τον άνθρωπο που έχω επιλέξει να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου, την γυναίκα μου την Αργυρώ.

Ποια ασχολία σού στέρησε η καραντίνα; Με τα μέτρα περιορισμού, πρώτα απ’ όλα δεν μπορώ να σμίγω με την οικογένεια μου και τους φίλους μου. Δεύτερον δεν μπορώ να κάνω αυτό που λατρεύω πολύ, να παίζω μουσική για τον κόσμο και τρίτον δεν μπορώ να κάνω τα χόμπι μου (την σκοποβολή και να περπατάω στο βουνό).

Ποια σχέδιά σου αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα; Έχω ετοιμάσει κάποια τραγούδια τα οποία θα είναι στην τρίτη δισκογραφική μου δουλειά, η οποία θα είχε προχωρήσει, αλλά δυστυχώς λόγω του περιορισμού κυκλοφορίας έχει μείνει πίσω.

Πιστεύεις ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα; Θεωρώ ότι αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε θα μας διδάξει πολλά πράγματα τα οποία δεν θα ξεχάσουμε ποτέ όπως το να χαιρόμαστε την ελευθερία μας, να μάθουμε να ζούμε με λίγα, να καταλάβουμε ότι όλοι οι άνθρωποι είτε φτωχοί είτε πλούσιοι είναι ίσοι και τέλος να καταλάβουμε πόσο σπουδαίο είναι να έχουμε την υγειά μας….

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; Το πρώτο πράγμα που θα κάνω μόλις φτιάξουν τα πράγματα είναι να παίξω μουσική παρέα με τους φίλους και συνεργάτες μου, σε μία πλατεία και αν είναι δυνατό να έρθει όλος ο κόσμος.

Σκεπτόμενος την επόμενη μέρα, τι σε προβληματίζει / ανησυχεί περισσότερο; Με προβληματίζει πολύ όταν περάσει όλη αυτή η μπόρα ποιο θα είναι το νούμερο των ανθρώπων που χάθηκαν. Ο θεός όμως έχει κανονίζει πάντα μετά από κάθε μεγάλη κακοκαιρία, να βγαίνει ο ήλιος..

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook