Ο ανασχηματισμός στην τελική ευθεία – Ονόματα εξερχομένων και εισερχομένων

ο-ανασχηματισμός-στην-τελική-ευθεία-890582

θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το ήδη μεγάλο κυβερνητικό σχήμα αφού αναμένεται να τοποθετηθούν υφυπουργοί με συγκεκριμένες προτεραιότητες όπως για παράδειγμα το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή

Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να προχωράει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Ορισμένες πληροφορίες κάνουν λόγο πως μπορεί να τον κάνει ακόμα και την Δευτέρα το απόγευμα με την επιστροφή του από την Αμερική, όπου όπως είναι γνωστό πήγε για να εγκαταστήσει την κόρη του που ξεκινάει τις σπουδές της στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες την τελευταία εβδομάδα έγιναν πολλά ραντεβού με στελέχη της ΝΔ, αλλά και τεχνοκράτες προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καταλήξει στο νέο σχήμα της κυβέρνησης του.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρα το νέο σχήμα ώστε την Τρίτη νωρίς το πρωί να γίνει η ορκωμοσία των υπουργών, καθώς το μεσημέρι έχει ανακοινωθεί υπουργικό συμβούλιο .

Εάν πάντως δεν ανακοινωθεί την Δευτέρα οι όποιες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αναμένεται να γίνουν στο τέλος της άλλης εβδομάδας, καθώς την Τρίτη μετά το υπουργικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στη Σλοβενία για να πάρει μέρος στο Bled Strategic Forum 2021 και την Πέμπτη στη Γαλλία για να λάβει μέρος στη Διεθνή Διάσκεψη για την Βιοποικιλότητα της Μεσογείου.

Ο ανασχηματισμός σύμφωνα με πληροφορίες θα έχει δομικά χαρακτηριστικά, καθώς θα προστεθούν και νέα χαρτοφυλάκια . Δηλαδή θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το ήδη μεγάλο κυβερνητικό σχήμα αφού αναμένεται να τοποθετηθούν υφυπουργοί με συγκεκριμένες προτεραιότητες όπως για παράδειγμα το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή.

Σε αυτούς που θα μετακινηθούν είναι όπως δείχνουν όλα είναι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ενώ ερωτηματικό παραμένει το τι θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Πολλά ακούγονται και για τον Αδωνι Γεωργιάδη αν και οποιαδήποτε μετακίνηση του αναμένεται να πυροδοτήσει πόλεμο με την λαϊκή δεξιά την οποία εκπροσωπεί ο υπουργός Ανάπτυξης.

Αμετακίνητος εμφανίζεται να είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά και τα μηνύματα που έστειλε στο πρωθυπουργικό γραφείο ότι εάν είναι να μετακινηθεί προτιμάει να παραμείνει εκτός. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης , ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Περιβάλλοντος και ενέργειας Κώστα Σκρέκας θα παραμείνουν και αυτοί στη θέση τους.

Οπως γράφει η εφημερίδα Κυριακάτικη Kontranews πολλά και μεγάλα ερωτηματική υπάρχουν για τους Χαρδαλιά (ύστερα από το πρόβλημα υγείας είναι ισχυρό το ενδεχόμενο να μετακινηθεί), Σταϊκούρα, Μενδώνη, Κεραμέως, Παναγιωτόπουλο και Θεοχάρη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αν τελικά μετακινηθεί ή αποπεμφθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τότε υποψήφιος να το διαδεχθεί είναι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ενώ αν απομακρυνθεί ο Χρήστος Σταϊκούρας από το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να τον διαδεχθεί ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Πιθανή θεωρείται η είσοδος στην κυβέρνηση των Θεόδωρου Ρουσόπουλου, Θανάση Πλεύρη και Σίμου Κεδίκογλου. Αν, όντως συμβεί, θα αποτελούν ενδείξεις για χείρα φιλίας προς Καραμανλικούς και Σαμαρικούς για τους δύο πρώτους και κίνηση να περιορίσει τη δυσαρέσκεια στην Εύβοια για τον τρίτο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook