Ο ανασχηματισμός που αναβλήθηκε και ο… κανόνας του Κυριάκου Μητσοτάκη

ο-ανασχηματισμός-που-αναβλήθηκε-και-ο-1233244

Ανασχηματισμός: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσέ για άλλη μια φορά όσους επιμένουν να λένε ότι δεν λειτουργεί υπό καθεστώς πίεσης και ο ανασχηματισμός αναβλήθηκε για το προσεχές Παρασκευοσαββατοκύριακο, παρατείνοντας την αγωνία κάποιων εν ενεργεία και εκκολαπτόμενων υπουργών.

Ο πρωθυπουργός, ως γνωστόν βρισκόταν στην Αμερική για οικογενειακούς λόγους. Για να γίνει ο ανασχηματισμός Δευτέρα, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του, θα έπρεπε ή να είχε κλείσει τα ονόματα πριν αναχωρήσει για το ταξίδι ή να μην ασχολούνταν με την εγκατάσταση της κόρης του Δάφνης και να έλιωνε στο τηλέφωνο. Δεν έκανε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Λογικό για τον χαρακτήρα του. Γι’ αυτό εξάλλου υπήρχαν ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας στοιχημάτιζαν ότι αυτή δεν ήταν ημέρα ανασχηματισμού.

Ταυτοχρόνως, η αναβολή έδωσε χώρο και χρόνο να εκδηλωθούν οι υποστηρικτές κάποιων υπουργών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το κύμα στήριξης υπέρ της παραμονής στην Κυβέρνηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Άσχετα αν οι υποστηρικτές δεν ανήκουν στη ΝΔ, το πάθος τους αποτελεί δυσεπίλυτο γρίφο.

Ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο κινείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πότε θα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός, η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν πως ο πρωθυπουργός είναι αυτός που έχει την πλήρη εικόνα και αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε: “Η ανάγκη, η έκταση, το βάθος, το αποτύπωμα, ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχιακού δυναμικού της κυβέρνησης είναι κάτι που αφορά μόνο τον πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο μόνος που έχει την πλήρη έκταση της εικόνας και παίρνει τις αποφάσεις για να διαμορφώνεται μια κατάσταση που θα πάει την χώρα μπροστά“.

“Το αποτύπωμα, ο χαρακτήρας της αναδιάταξης του στελεχιακού δυναμικού της κυβέρνησης είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο τον πρωθυπουργό. Αυτό έγινε μέχρι τώρα, αυτό θα γίνει και στα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας“, συμπλήρωσε και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Ως την ημέρα λοιπόν που θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, «στρατηγική υπομονή» που λέει και το Μαξίμου.

debater.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook