Ο… αμέτοχος πρωθυπουργός ζητά και τα ρέστα: Οφείλω μια συγγνώμη στον Ανδρουλάκη

ο-αμέτοχος-πρωθυπουργός-ζητά-και-τα-ρ-1501095

Το θέμα των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη και του δημοσιογράφου, Θανάση Κουκάκη, σχολίασε για πρώτη φορά από όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής».

Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζει την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη «μέγα κι ασυγχώρητο λάθος», αναφέροντας παράλληλα ότι του χρωστάει μια συγγνώμη και υπογραμμίζοντας ότι δεν ήταν ενήμερος για την υπόθεση.

Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί τη Δευτέρα σε δημόσια παρέμβαση προκειμένου να αποσαφηνίσει όλα τα σκιερά σημεία του θέματος, τα οποία οδήγησαν και στις παραιτήσεις του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος.

Σε δήλωσή του για την υπόθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε:

Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί.

Σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία.

Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά.

ieidiseis.gr

One thought on “Ο… αμέτοχος πρωθυπουργός ζητά και τα ρέστα: Οφείλω μια συγγνώμη στον Ανδρουλάκη

  1. Από δούλεμα πάμε καλά….!!! Για να δείτε πόσο ανεύθυνος είναι ο άχρηστος Κούλης που τον έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη. Πρώτον, άλλαξε το σύνταγμα ώστε η ΕΥΠ να υπάγεται απ’ ευθείας στον πρωθυπουργό, ώστε να ελέγχει και επομένως, να έχει την ευθύνη λειτουργίας της αυτός. Δεύτερον, επέλεξε και διόρισε ως διοικητή της ΕΥΠ έναν security και μάλιστα τροποποίησε τα τυπικά προσόντα που πρέπει να έχει ο διοικητής της ΕΥΠ, επειδή ο συγκεκριμένος δεν πληρούσε τα αρχικά κριτήρια. Τρίτον, διόρισε τον ανιψιό του ως «το δεξί χέρι» του. Τέταρτον, δηλώνει ότι δεν γνώριζε την υπόθεση. Ερώτημα: αφού έχει κάνει όλα τα παραπάνω, πώς γίνεται να μη γνώριζε;
    Και επιπλέον, σ’ ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν στέλνεις τον Γεραπετρίτη στον Ανδρουλάκη, αλλά εφόσον γνωρίζεις τη σοβαρότητα της κατάστασης, ρίχνεις τα μούτρα σου και προσπαθείς εσύ ο ίδιος να επικοινωνήσεις με τον Ανδρουλάκη, τουλάχιστον για να δείξεις ότι όντως δεν γνώριζες και ότι αντιλαμβάνεσαι τη σοβαρότητα της κατάστασης και αναλαμβάνεις τις πολιτικές ευθύνες σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook