Αλέξης Τσίπρας: Σήμερα στην πλατεία Συντάγματος χτυπάει η καρδιά της δημοκρατίας, η καρδιά της αλλαγής | Video+photos

αλέξης-τσίπρας-σήμερα-στην-πλατεία-συ-1694884

Σε μία μεγάλη σε όγκο και παλμό συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας μετέδωσε μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα

«Είναι η παράσταση νίκης η σημερινή συγκέντρωσή μας. Χτυπάει η καρδιά της δικαιοσύνης σήμερα στο Σύνταγμα. Το μήνυμα είναι ένα: Την Κυριακή η Ελλάδα αλλάζει σελίδα, τέλος το καθεστώς το ανισοτήτων.Γιατί δεν αντέχεται πια, η αδικία που δηλητηριάζει και καταστρέφει τις ζωές μας» υπογράμμισε για να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Δεν γίνεται να ξεσπιτώνονται οικογένειες για λίγες χιλιάδες ευρώ κατ’ εντολή το κόμματος που χρωστάει 400 εκατομμύρια ευρώ; Δανεικά κι αγύριστα. Να λεηλατούνται περιουσίες από τα funds με τη συνενοχή του κράτους. Να εξαϋλώνεται το εισόδημα τη 3η βδομάδα του μήνα.Να μη φτάνει η σύνταξη για το ρεύμα και το σουπερ μάρκετ.Να μη μπορούν οι νέες και οι νέοι να ζουν στο δικό τους σπίτι.Να μη μπορεί ο εργαζόμενος να έχει ωράρια και δικαιώματα.

Επανέλαβε τη συμβουλή του προς τον κ. Μητσοτάκη, «να αρχίσει να πακετάρει στο Μαξίμου. Να αρχίσει να ξηλώνει τα καλώδια του πρέταντορ. Και τα πειστήρια του εγκλήματος. Από Δευτέρα το Μαξίμου θα γίνει το στρατηγείο για τη στήριξη της κοινωνίας» και δεσμεύτηκε ως εξής: Το φως της αλήθειας θα σκεπάσει το σκοτάδι.Και υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν. Η προοδευτική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να χυθεί φως στο έγκλημα.

Θέλησε να αναδείξει την έλλειψη ενσυναίσθησης από την πλευρά του Πρωθυπουργού: «Δείχνει να μη νιώθει τα συναισθήματα και τις αγωνίες των ανθρώπων. Δε νοιάζεται για την αλήθεια, για τη δικαιοσύνη, για το φιλότιμο, ακόμα και για τις ζωές των ανθρώπων. Αλλά αυτό που έγινε με τη τραγωδία των Τεμπών, ομολογώ ότι ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.Τέτοια συναισθηματική αδιαφορία, τέτοιο κυνισμό, τέτοια αναισθησία δε μπορούσαμε να φανταστούμε».

Δεν θα μπορούσε να λείπει αναφορά στην υπόθεση Κατρούγκαλου χωρίς όμως να κατονομάσει τον πρώην Υπουργό: «Δεν θα αφήσω κανέναν να παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο της Αλλαγής είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Έκανε άνοιγμα στο σύνολο των ψηφοφόρων λέγοντας: «Και απευθύνομαι και σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες. Που έχουν καταλάβει πόσο επιζήμιο είναι να έχουμε άλλα 4 χρόνια κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τους καλώ να κρίνουν με βάση τη λογική.Μπορεί να έχουν τις επιφυλάξεις τους, ακόμη και τις διαφωνίες τους με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αλλά δε μπορεί να μη καταλαβαίνουν ότι μόνο η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την Κυριακή, μπορεί να διασφαλίσει ότι θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι του παρακράτους. Και ότι θα αφεθεί η δικαιοσύνη απερίσπαστη, να δώσει δικαίωση για το έγκλημα των Τεμπών».

Ανοίχθηκε και στη μεσαία τάξη: «Έχουμε ηθική υποχρέωση να στηρίξουμε και να δώσουμε ανάσες, ειδικά στη μεσαία τάξη, που φορτώθηκε υπέρμετρα και άδικα όλα τα βάρη των μνημονίων. Και εξαπατήθηκε βάναυσα από τον κο Μητσοτάκη.

Αυτό είναι το όραμά μας, η δέσμευσή μας και η ηθική μας υποχρέωση συνάμα. Θέλω να σας διαβεβαιώσω. Είμαι και είμαστε αποφασισμένοι όσο ποτέ, να τον διαβούμε το δρόμο της δικαιοσύνης. Και δε θα κάνουμε πίσω όσα εμπόδια και αν βρεθούν στο δρόμο μας».

Αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του για την ακρίβεια τονίζοντας ότι «μπορούμε να πολεμήσουμε την ακρίβεια. Με άμεση μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα. Μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα. Αυστηρούς ελέγχους στην αγορά.Και θα το κάνουμε πράξη».

«Μπορούμε» είπε «να ανακτήσουμε το δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ και στο νερό. Να αποκτήσουμε δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα».

Δεσμεύτηκε, επίσης, για τρία άμεσα μέτρα:

  • «Πρώτο αφορά αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας έως ότου θεσμοθετηθεί και υλοποιηθεί η νομοθετική ρύθμιση των χρεών.
  • Δεύτερο προβλέπει μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και μηδενισμό του σε συγκεκριμένα είδη πρώτης ανάγκης, όπως επίσης τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
  • Τρίτο, κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από αυτή την εξεταστική περίοδο».

Ορισε την αλλαγή σε τέσσερις φράσεις κατά την πάγια τακτική του ως εξής:

«Να λοιπόν τι είναι η αλλαγή, σε τέσσερις μόνο φράσεις: Είναι αύξηση μισθών. Μείωση τιμών.Ρύθμιση χρεών.Και ένα Δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος. Αυτό είναι η αλλαγή. Αυτό είναι το Συμβόλαιό μας».

Επανέλαβε το μήνυμά του προς τους νέους με την εξής προτροπή: «Θέλετε να τιμωρήσετε το καθεστώς Μητσοτάκη;Τον τρόπο που σας έχει φερθεί στα θρανία, στις πλατείες, στο μεροκάματο; Να τιμωρήσετε το σύστημα που καταργεί το μέλλον σας; Ακόμα και τα όνειρά σας; Που σας κάνει να σκέφτεσετε να φύγετε από τη χώρα. Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να τιμωρηθεί:Να ηττηθεί! Και ο μόνος τρόπος για να ηττηθεί είναι τη Κυριακή να το κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Για αυτό λοιπόν, η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο σκληρή, η πιο βαθιά αντισυστημική ψήφος.Γιατί τελειώνει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Ανάλογο μήνυμα επεφύλαξε και στις προοδευτικές δυνάμεις: «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εντολή του λαού για προοδευτική κυβέρνηση. Αλλά δε θα είναι εντολή μόνο προς τον ΣΥΡΙΖΑ.Θα είναι εντολή προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Είναι δικαίωμα τους να λένε ό,τι λένε σήμερα. Αλλά την Κυριακή θα μιλήσει ο λαός.Και από Δευτέρα θα κληθούν να πάρουν θέση για την επόμενη ημέρα.

Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα τους θέσει όλους προ των ευθυνών τους. Γιατί η απλή αναλογική απαιτεί απλή λογική. Και η απλή λογική θέτει ένα κρίσιμο ερώτημα:Ποιος θέλουμε να κυβερνά τη χώρα τα επόμενα 4 χρόνια; Λένε κάποιοι εντελώς ανιστόρητα, δεν υπάρχει διαφορά».

Και ειδικά το μήνυμα προς το ΠΑΣΟΚ ήταν το εξής: «Θελάτε να αρπάξουμε τη μεγάλη ευκαιρία της Απλής αναλογικής για να φτιάξουμε από Δευτέρα κυβέρνηση Προοδευτικής συνεργασίας. Με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα αφήνουμε τις διαφορές μας στην άκρη και προχωράμε μαζί να κάνουμε πράξη την αλλαγή».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook