Ο Αλέξης Τσίπρας σε Αγιά Σοφιά και Χάλκη | Photos+Video

ο-αλέξης-τσίπρας-σε-αγιά-σοφιά-και-χάλκ-808860
newsit.gr

Λίγο μετά τις 08:40 (ώρα Ελλάδας) έφτασε στην Αγιά Σοφιά ο Αλέξης Τσίπρας. Τον συνοδεύει ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραΐμ Καλίν

Η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία θεωρείται ιστορική. Ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός που θα επισκεφτεί τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Την είχε επισκεφτεί και ο Ελευθέριος Βενιζέλος, τον Σεπτέμβριο του 1933, αλλά τότε ήταν πρώην πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη.

Οι πρώτες εικόνες του πρακτορείου Reuters από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα αποκάλυψαν κάτι… περίεργο: την παρουσία μιας μαύρης γάτας!

Η μοναδική δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας φτάνοντας στην Αγιά Σοφιά ήταν «είμαι χαρούμενος», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε δεκτός το απόγευμα της Τρίτης στο «Λευκό Παλάτι» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δυο ηγέτες είχαν δίωρο τετ α τετ όπου τέθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα, από το casus belli και την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο μέχρι την επαναλειτουργία της Χάλκης, την οποία ο Τούρκος πρόεδρος συνέδεσε ξεκάθαρα με το θέμα των μουφτήδων στη Θράκη.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook