Ο Αλέξης Τσίπρας για τις βάσεις 2021: Σφαγή εισακτέων – Ο Μητσοτάκης αδιαφορεί

ο-αλέξης-τσίπρας-για-τις-βάσεις-2021-σφαγή-1261248

«Η ΕΒΕ, που στέρησε το όνειρο από χιλιάδες μαθητές, θα καταργηθεί από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ» αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για «κυβερνητικό εμπαιγμό χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους» καθώς «40.000 νέοι και νέες μένουν εκτός Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

«Οι μισοί περίπου από αυτούς εξαιτίας του νέου συστήματος εισαγωγής με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που αποφάσισε να θεσπίσει φέτος, εν μέσω πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης.Τέτοια κατάφωρη αδικία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία των ελληνικών πανεπιστημίων» σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας, «ένας πρωθυπουργός που δεν έχει περάσει ούτε έξω από τα ελληνικά πανεπιστήμια και που έχει την οικονομική δυνατότητα να στέλνει τα παιδιά του απευθείας στο εξωτερικό για σπουδές, αποφασίζει να ‘κόψει τα φτερά’ χιλιάδων μαθητών που επέλεξαν να σπουδάσουν στην πατρίδα τους, έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, με τα περυσινά δεδομένα θα ήταν επιτυχόντες, κάποιοι από αυτούς αρίστευσαν κιόλας, παρόλα αυτά απέτυχαν».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει την δέσμευσή του ότι «η ΕΒΕ, που στέρησε το όνειρο από χιλιάδες μαθητές, θα καταργηθεί από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

One thought on “Ο Αλέξης Τσίπρας για τις βάσεις 2021: Σφαγή εισακτέων – Ο Μητσοτάκης αδιαφορεί

  1. Αλεκο και συ που σπουδασες τι εκανες; Αναφερε τις αδειες που εχεις εκδοσει και τα χρονια που φοιτησες, και τα χρονια που δουλεψες & πληρωσες εισφορες στο ΤΣΜΕΔΕ! Αναφερε ταεργα που επιβλεψες & εχεις κανει!
    Σκονακια θα κανες και μπουρου μπουρου 1ος στις καταληψεις και στις απεργειες θα σουνα!
    Φιλτρο στις ανωτατες σχολες! Μη αναγνωριση στα διπλωματα του εξωτερικου, μονο με εξετασεις και στρατευση στα 18, μετα σπουδες!
    Δεν μπορει το μπανανισταν να εχει χιλιαδες επιστημονες και να μην εχει δουλειες!
    Γονεις που στερουνται να τα σπουδασουν και να μην βρισκουνε δουλεια! 5-10 μηχανικοι το χρονο, αρκετοι να βρισκουνε δουλεια, πολυ δυσκολες προαγωγικες εξετασειςς στα ΑΕΙ και χρηση της ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ βαθμολογιας! Εχει γεμισει ο ΜΑΧΑΛΑΣ επιστημονες, εισαγωγης και μη, σαν την παρτη σου, και σερβιτοριλικι, αγροτια, τεχν. επαγγελματα δεν υπαρχουνε υποψηφιοι. Κοιτα την πραγματικοτητα στα ματια και συ και ο Κουλης! Παισακια που μπαινουνε στα Ελλ. ΑΕΙ και μετα θα πρεπει να περασουνε το ΑΣΕΠ και να βρουνε δουλεια μετα απο χρονια. Οι δε γεροντοι τους να χουνε στερηθει και χουνε πουλησει κανα δυο περβολια για να τα μορφωσουνε και μετα να τα βλεπουνε ανεργα! Ξερεις ποσο κοστιζει το καθε επαρχιωτακι να σπουδασει; Αλλα εσυ εισαι πρωτευουσιανος! Αμε να; κανεις κανα δημοψιφισμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook