Ο Αλέξης Τσίπρας (δεν) κάνει κόμμα – Ποιες θα είναι οι κινήσεις του το επόμενο διάστημα

ο-αλέξης-τσίπρας-δεν-κάνει-κόμμα-ποι-1721954

Ο Αλέξης Τσίπρας την τελευταία περίοδο βλέπει το πολιτικό του κεφάλαιο να καταγράφει σημαντικές «υπεραξίες». Γιατί όπως προβλέπει ένας κλασικός «νόμος της αγοράς», η ζήτηση για τον Τσίπρα υπερβαίνει κατά πολύ τη διαθέσιμη «προσφορά».

Για να το πούμε απλά, όλοι ζητούν περισσότερο Τσίπρα, αλλά ο ίδιος δεν είναι αυτή την περίοδο διαθέσιμος σε όλους. Για παράδειγμα, έντονες φημολογίες κυκλοφορούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δημιουργεί «Ινστιτούτο», το οποίο αποτελεί «πρόπλασμα» για τη δημιουργία νέου κόμματος.

Αυτή η είδηση απέχει πολύ από την πραγματικότητα, γιατί ο Τσίπρας το μόνο που δεν σχεδιάζει αυτή την περίοδο είναι ένα νέο κόμμα. Σχεδιάζει αρκετές επισκέψεις στο εξωτερικό, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία αυτή την εβδομάδα, όπου παρεμπιπτόντως θα συναντήσει δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον Τζουζέπε Κόντε και τον Ενρίκο Λέτα, ενώ στο πρόγραμμά του είναι και η πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της χώρας, Έλι Σλάιν.

Σχεδιάζει επίσης να πληθύνει τις επαφές του το επόμενο διάστημα με διεθνείς προσωπικότητες στο εξωτερικό. Έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες για την ίδρυση ενός think tank της προοδευτικής σκέψης, ενός Ινστιτούτου δηλαδή με αντικείμενο τη μελέτη και την επεξεργασία θέσεων για τη γεωπολιτική, τη συγκυρία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τις εξελίξεις στα εθνικά θέματα και τη ΝΑ Μεσόγειο, το κοινωνικό κράτος και τις κοινωνικές ανισότητες.

Στόχος είναι «φρεσκάρισμα» του προβληματισμού για όλα αυτά τα μεγάλα θέματα, η παραγωγή ιδεών και πολιτικών προτάσεων, ακόμα και η δημιουργία κύκλου υποτροφιών για νέους επιστήμονες. Αυτά τον απασχολούν στο γραφείο του, επί της λεωφόρου Αμαλίας, απέναντι από το Ζάππειο, ενώ μαζί του παραμένει πάντα ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Μιχάλης Καλογήρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

ieidiseis.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook