Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για το εργασιακό: Με τριετίες και παράλληλη απασχόληση παρεμβαίνουμε υπέρ των εργαζομένων

ο-αλέξανδρος-μαρκογιαννάκης-για-το-ερ-1767319

Στην επαναφορά των τριετιών και τις προστατευτικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας στάθηκε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στην ομιλία του στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας. Ο Βουλευτής Χανίων αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των τριετιών τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η επαναφορά των τριετιών έχει πολλαπλά μηνύματα και επιδράσεις. Πρώτον βελτιώνουμε το εισόδημα των  εργαζομένων σε μια στιγμή που υπάρχει πίεση στο κόστος ζωής. Δεύτερον, αφαιρούμε ένα ακόμη κατάλοιπο της μνημονιακής ταλαιπωρίας της κοινωνίας μας.

Ειδικά για εκείνους τους νέους ανθρώπους που ξεκινούσαν τον εργασιακό τους βίο το 2010 και το 2011 για να βρεθούν στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης, η επαναφορά των τριετιών έχει και ουσιαστικό και συμβολικό χαρακτήρα: το εισόδημά τους θα αυξηθεί άμεσα και θα αποκατασταθεί στο μέτρο του εφικτού η εργασιακή τους διαδρομή ως προς την ανταμοιβή της.»

Σε ό,τι αφορούσε στην ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας 2019/1152 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Μαρκογιαννάκης απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε τι θα έκαναν αν οι ίδιοι ήταν στην κυβέρνηση: «Δεν θα φέρνατε την οδηγία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Βουλή; Πρόκειται για υποχρέωση της Ελλάδας ως κράτους μέλους, δεν είναι μια γενικώς και αορίστως κυβερνητική επιλογή. Πώς λοιπόν θα μπορούσατε σήμερα να την καταψηφίσετε;».

Κλείνοντας ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι συνολικά το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας λειτουργεί θετικά για εργαζόμενους και επιχειρήσεις, βελτιώνει τους όρους στην αγορά εργασίας και δημιουργεί συνθήκες για περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.  

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook