Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για την υποψηφιότητά του: Είμαι πανέτοιμος, αποφάσισα να εστιάζω στις λύσεις και όχι στα προβλήματα

ο-αλέξανδρος-μαρκογιαννάκης-για-την-υ-1610713

Για την κάθοδό του στον κεντρικό πολιτικό στίβο αλλά και για τα μεγάλα και μικρά ζητήματα των Χανίων, μίλησε στο ZARPA RADIO 89,6 και τον Δημήτρη Παππά ο περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης στην πρώτη του συνέντευξη ως υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στα Χανιά.

«Η προσπάθεια θα γίνει  με τις δικές μου δυνάμεις καλοδεχούμενη η βοήθεια από από παντού – Εγώ θα κριθώ στην επιτυχία και στην αποτυχία» σημείωσε, μεταξύ άλλων. 

«Η τοπική αυτοδιοίκηση με την οποία ασχολούμαι τα τελευταία 9 χρόνια ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία για μένα, γνώρισα το πώς λειτουργεί η διοίκηση, ασχολήθηκα με τα προβλήματα των Χανίων, συζητήσαμε για λύσεις στα προβλήματα.

Κλείνει ένας όμορφος κύκλος και ανοίγει ένας άλλος, ήταν κάτι που ήθελα και είναι βέβαια μεγάλη τιμή που μου κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεύτερη φορά σε λίγα χρόνια, η πρώτη ήταν το 2019 που ήμουν υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης. Το σίγουρο είναι ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις και να δικαιώσω αυτούς που με επέλεξαν.

Για το «βαρύ» όνομα που φέρει, ως ανιψιός του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, σημείωσε: «Ο Χρήστος ο Μαρκογιαννάκης έχει μια μεγάλη ιστορία στα Χανιά. Ο θείος μου είναι κοντά μου, με στηρίζει, όπως και όλη η οικογένειά μου. Ωστόσο πρέπει να πω ότι ναι μεν έχω ανθρώπους που με στηρίζουν, αλλά η προσπάθεια αυτή βαραίνει κυρίως εμένα, εγώ θα κριθώ στην επιτυχία αλλά και στην αποτυχία.

Ο θείος μου είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της πολιτικής αυτού του τόπου και θεωρώ δίκαιο να μην κριθεί από τη δική μου πορεία από τη στιγμή που έχει τη δική του, είμαστε δύο ξεχωριστές προσωπικότητες οπότε κι εγώ θα πρέπει να κριθώ από δω και πέρα με τη δική μου πολιτική σταδιοδρομία, με τις δικές μου επιλογές, η προσπάθεια θα γίνει  με τις δικές μου δυνάμεις καλοδεχούμενη η βοήθεια από από παντού»

Όσο για το νέο βάρος που ενδέχεται να σηκώσει από την θέση του βουλευτή εάν εκλεγεί στις επερχόμενες εκλογές, δήλωσε πως «Είμαι πανέτοιμος. Με πλήρη συνείδηση όλο αυτό το διάστημα που ήμουν στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας, αποφάσισα να εστιάζω στις λύσεις και όχι στα προβλήματα. Ο καθένας θα ψηφίσει αυτόν που πιστεύει ότι τον εκπροσωπεί».

Τέσσερα μεγάλα έργα

Το μεγάλο πρόβλημα των Χανίων είναι οι υποδομές. Αυτό φάνηκε με τις ζημιές του 2019. Οι υποδομές είναι το Α και το Ω. Τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες αλλά αν θέλουμε να συνεχίσουν τα ρεκόρ στον τουρισμό, πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές μας» σημείωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης και αναφέρθηκε σε τέσσερα έργα που «οδηγούν» τον εκσυγχρονισμό των υποδομών στα Χανιά:

Το πρώτο ο δρόμος ΒΟΑΚ – Αεροδρόμιο: Το υπουργείο υποδομών έχει μπει μπροστά σε αυτό το έργο, είναι σε φάση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, θα δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.  «Πλέον και οι Ρεθυμνιώτες θα εξυπηρετούνται από τον νέο ΒΟΑΚ,  για την πρόσβασή τους στο αεροδρόμιο Χανίων, αφού το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα μεταφερθεί ανατολικότερα, στο Καστέλι».

Το δεύτερο είναι ο νέος ΒΟΑΚ: Εκτίμησε ότι μέσα στο 2023 θα ολοκληρωθούν οι δημοπρατήσεις για τον νέο ΒΟΑΚ: «Είναι κατανοητή η δυσπιστία των πολιτών όμως μέσα στο 2023 μπαίνει σε φάση υλοποίησης» σημείωσε.

Το τρίτο, είναι Φράγμα Ταυρωνίτη, το οποίο χαρακτήρισε «τεράστιο έργο 260 εκ. ευρώ, το οποίο θα λύσει ζήτημα της άρδευσης σε περιοχές της Κισάμου».

Το τέταρτο οι λιμνοδεξαμενές και κάποια επιμέρους έργα όπως το κλειστό Καστελίου 2,5 εκατομμύρια και ο δρόμος Πολυρρήνιας με 1,5 εκατομμύριο. Δεν ισχύει ότι στα Χανιά τα έργα είναι παρατημένα.

Τουρισμός

Σχετικά με τον τουρισμό, ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης δήλωσε πως «Καταγράφηκε ρεκόρ εξαετίας στις αφίξεις. «Τα Χανιά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα επανήλθαν στον τουρισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Στις σκέψεις για χειμερινό τουρισμό και τουρισμό όλο τον χρόνο ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε πως  πως «μπορούμε να δεχόμαστε τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο, εύκολο να το λες, δύσκολο να το πραγματοποιήσεις. Πρέπει να είμαστε ελκυστικοί στις τιμές των πτήσεων που θα έρθουν. Η εστίαση να αφήσει ανοιχτά τα μαγαζιά για να βρίσκει ο κόσμος που έρχεται κάτι να κάνει. Νομίζω ότι εάν υπάρχει ενδιαφέρον στο να παραμένουν ανοιχτά και να έρχεται κόσμος, θα λυθεί και αυτό».

«Η ακρίβεια είναι εισαγόμενη»

«Το πρόβλημα της ακρίβειας και το ενεργειακό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, είναι ένα ευρωπαϊκό θέμα, ένα πολύ σοβαρό θέμα. Και η πανδημία έπαιξε τον ρόλο της στην ακρίβεια. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το κόστος των πρώτων υλών και της ενέργειας. Είμαστε ευτυχείς επειδή έχουμε πολλές αφίξεις, πολλά έσοδα που μας λύνουν το πρόβλημα αυτό. Εδώ στα Χανιά δεν πρέπει να παραπονιόμαστε. Και ο τουρισμός πάει καλά, και το λαδάκι μας πάει καλά».

«Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι η ακρίβεια είναι εισαγόμενη. Μόνο στην Ελλάδα λέμε ακρίβεια Μητσοτάκη. Στην Γερμανία, η οποία έχει πολύ ισχυρή οικονομία, αντιμετωπίζει χειρότερα τα προβλήματα.

Εκσυγχρονισμός στον πρωτογενή τομέα

Σε σχέση με τον αγροτικό τομέα, σημείωσε: «Αδικούμε τους εαυτούς μας στον πρωτογενή τομέα. Έχουμε τεράστιες δυνατότητες εδώ στα Χανιά. Είναι απαραίτητες οι ενισχύσεις και οι επιδοτήσεις αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα. Λύσεις είναι οι νέες τεχνολογίες, οι νέες μέθοδοι, πχ. νέα ποτιστήρια για μείωση κατανάλωσης νερού, προλαμβάνουν καταστροφές σε καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να έχει μειώσει το κόστος παραγωγής. Επένδυσε σε επιδοτήσεις για νέες τεχνολογίες στους αγρότες. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς».

«Ελπίζω ότι η δική μου γενιά έχει αντιληφθεί ότι θα αλλάξουν κάποια πράγματα και είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξουν» είπε κλείνοντας.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης για την υποψηφιότητά του: Είμαι πανέτοιμος, αποφάσισα να εστιάζω στις λύσεις και όχι στα προβλήματα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook