«Ο Αλχημιστής» του Πάουλο Κοέλιο στη μεγάλη οθόνη

ο-αλχημιστής-του-πάουλο-κοέλιο-στη-μ-918189

Ο ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και παραγωγός Λόρενς Φίσμπερν είπε ότι εδώ και πολύ καιρό κυοφορούμενο πρότζεκτ του The Alchemist (Ο Αλχημιστής) προχωρά.

Ο Φίσμπερν ήθελε να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Πάολο Κοέλιο εδώ και 16 χρόνια, αλλά δήλωσε ότι μια συνομιλία με τον Μάρτιν Σκορσέζε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Μαρόκο έθεσε το σχέδιο σε προοπτική. «Είκοσι χρόνια δεν είναι τόσο πολύ για να περιμένουμε» είπε συγκρίνοντας τον χρονικό ορίζοντα των τριών δεκαετιών που χρειάστηκε ο Σκορσέζε για να παρουσιάσει στην οθόνη την ταινία «Silence».

Ο ηθοποιός πρόσθεσε ότι το πνευματικό μήνυμα του μυθιστορήματος του 1988 εξακολουθεί να έχει απήχηση και ότι η πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ θρησκειών έχει ιδιαίτερη σημασία τώρα. «Μιλάει σε όλους, σε όλο τον κόσμο και νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που με κάνει τόσο παθιασμένο να το φέρω στην οθόνη» είπε.

Ο Φίσμπερν εγκωμίασε επίσης τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του καλοκαιριού «Black Panther» και τον αντίκτυπό της στη διαφορετικότητα.

«Η σημασία δεν μπορεί να υποτιμηθεί, γιατί αυτή είναι μια ταινία την οποία οι μαύροι άνθρωποι, οι άνθρωποι αφρικανικής καταγωγής, οι άνθρωποι της αφρικανικής διασποράς περίμεναν να δουν εδώ και 100 χρόνια» τόνισε.

«Περιμέναμε να δούμε τον εαυτό μας να απεικονίζεται με αυτόν τον τρόπο» είπε.

Ο ηθοποιός προέβλεψε επίσης ότι θα υπάρξουν περισσότερες παρόμοιες ταινίες, τονίζοντας ότι τα πράγματα στο Χόλιγουντ αλλάζουν σε σχέση με τη διαφορετικότητα, το φύλο και τον μη αποκλεισμό. «Τα πράγματα γίνονται ολοένα και καλύτερα και οι άνθρωποι δεν προσπαθούν μόνο, οι άνθρωποι τα καταφέρνουν» σημείωσε.

Ανέφερε ακόμη ότι το Netflix και άλλες πλατφόρμες streaming ήταν το κλειδί για την ώθηση αυτής της αλλαγής. «Υπάρχει απλά χώρος για περισσότερο περιεχόμενο και διαφορετικά είδη ιστοριών. Νομίζω ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν να αλλάζουν» είπε επισημαίνοντας ότι το streaming είναι λιγότερο από μια δεκαετία παλιό :»Ποιος ξέρει σε επτά χρόνια τι θα δούμε;» αναρωτήθηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook