Ο αιφνιδιασμός του Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε για την Ελευθέρια του Τύπου στην Ελλάδα | Video

ο-αιφνιδιασμός-του-μητσοτάκη-όταν-ρωτ-1447020

Μολονότι στενοχώρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ντέιβιντ Ιγνάτιος δεν είχε την τύχη της Ολλανδέζας συναδέλφου του Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ

Ο πρωθυπουργός δεν «στόλισε» τον Αμερικανό δημοσιογράφο, όταν τον ρώτησε σχετικά με την πρόσφατη έκθεση-κόλαφο των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την Ελευθερία του Τύπου.

Η γλώσσα του σώματος, καθώς και το κόμπιασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατέδειξαν τόσο την έκπληξη όσο και τη δυσφορία του πρωθυπουργού, στην ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον γνωστό δημοσιογράφο, η οποία έλαβε χώρα στο αμερικανικό πανεπιστήμιο Georgetown University.

«Ο Παγκόσμιος Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, World Press Freedom Index, κατέταξε την Ελλάδα στη χαμηλότερη θέση ανάμεσα στην ΕΕ στην Ελευθερία του Τύπου, παίρνοντας τη θέση της Βουλγαρίας. Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα στοιχεία σας προβληματίζουν. Πείτε μας γιατί συνέβη αυτό και τι θα κάνετε», ήταν η ερώτηση του Ντέιβιντ Ιγνάτιος, ο οποίος είναι αρθρογράφος στην Washington Post και επιστημονικός συνεργάτης στο Harvard Kennedy School.

«Πρώτα από όλα αν αναφέρεστε στην έκθεση από μία γαλλική ΜΚΟ, εγώ, (παύση και κινήσεις που φανερώνουν αμηχανία) διαφωνώ με το πιο εμφατικό τρόπο με τα συμπεράσματα και τη μεθοδολογία. Είμαστε ελεύθερη δημοκρατία και αν δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στην Ελλάδα θα δείτε ότι οι περισσότερες είναι επικριτικές απέναντί μας. Είναι μία χώρα που ο καθένας μπορεί να δημοσιεύει ό,τι θέλει», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ερώτηση ξεκινά στο 18:20:

ΣΥΡΙΖΑ για την Ελευθερία του Τύπου: «Ο κ. Μητσοτάκης εκθέτει διεθνώς την Ελλάδα»

«O κ. Μητσοτάκης έχει κάνει τη χώρα διεθνώς ρεζίλι για την Ελευθερία του Τύπου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Όντας συνηθισμένος να μην απαντά σε »δύσκολες» ερωτήσεις, αιφνιδιάστηκε όταν χρειάστηκε να απαντήσει στο γιατί η Ελλάδα είναι τελευταία στην Ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη. Ακόμα και εκεί επανέλαβε τα ίδια ψέματα που λέει και στο εσωτερικό της χώρας. Προσπάθησε να εκθέσει μια διεθνώς αξιόπιστη έρευνα, αλλά στην πραγματικότητα εκτέθηκε ο ίδιος. Και αυτό θα ήταν το λιγότερο, αν μαζί με αυτόν δεν είχε εκτεθεί και η Ελλάδα», προσθέτει το κόμμα τις αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook