Ο Άδωνις διόρισε ξανά τον κολλητό του Θεοδωράτο – Είχε προσληφθεί παράνομα και στο ΚΕΕΛΠΝΟ

ο-άδωνις-διόρισε-ξανά-τον-κολλητό-του-θ-741991

Εντελώς απροκάλυπτα και δίχως δεύτερες σκέψεις ο Άδωνις Γεωργιάδης ξαναδιόρισε στο πολιτικό γραφείο του ως διευθυντή τον Γιάννη Θεοδωράτο, έναν από τους 22 υπαλλήλους που φέρονται να είχαν προσληφθεί παράνομα στο ΚΕΕΛΠΝΟ το 2013, όταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ βρισκόταν στο κεφάλι του υπουργείου Υγείας.

Και τότε, ο Γιάννης Θεοδωράτος είχε αναλάβει χρέη διευθυντή του γραφείου του Άδωνη Γεωργιάδη.
Μαζί του, ως μετακλητό υπάλληλο, τον είχε πάρει και όταν διετέλεσε υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Πρόκειται για το ίδιο άτομο που φέρεται να συνομιλούσε με τον άλλοτε «ισόβιο» διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ στις πολύκροτες συνομιλίες που αποκάλυψε στο πρώτο του φύλλο το Documento.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν «77393/24.7.2019 απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55, 56, 57 και 88 του π.δ. 63/2005 και του άρθρου 23 του ν. 4320/2015, διορίζεται, από 15-7-2019, ο Ιωάννης Θεοδωράτος του Σπυρίδωνος, κάτοχος απολυτηρίου του 2ου Λυκείου Πειραιώς, σε θέση μετακλητού διοικητικού υπαλλήλου με τις αποδοχές του ΜΚ19 της ΠΕ κατηγορίας, ως Διευθυντής, στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Σπυρίδωνα – Άδωνι Γεωργιάδη. Ο ανωτέρω διορισμός λήγει αυτοδίκαια με την κατά οποιονδήποτε τρόπο λήξη της θητείας του ανωτέρω Υπουργού».

Η απόφαση αυτή του νυν υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων όχι μόνο αφήνει τον ίδιο τον Άδωνη Γεωργιάδη έκθετο αλλά και ολόκληρη την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία διατυμπανίζει συνεχώς ότι φέρνει «τέλος στα ρουσφέτια» και στο πάρτι με τους… μετακλητούς!

Ο διορισμός αυτός δημιουργεί πολλά ερώτημα και σίγουρα δεν είναι τυχαίος. Ο Γιάννης Θεοδωράτος δεν είναι ένα άγνωστο πρόσωπο στον υπουργό. Αντιθέτως, εμφανίζεται ως συνεργάτης του εδώ και πολλά χρόνια. Εκτός από τα μαθήματα ιστορίας και γεωπολιτικής που έκανε στην Ελληνική Αγωγή, εμφανίζεται σε παλαιότερα ΦΕΚ να έχει διοριστεί ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του τότε υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνη Γεωργιάδη. Από εκεί απολύεται σύμφωνα με το ΦΕΚ (159 – 2 Απριλίου 2012) τον Φεβρουάριο του 2012. Όταν δηλαδή τελείωσε και η θητεία του Άδωνη στο Υπουργείο.

Λίγους μήνες μετά, ο Γιάννης Θεοδωράτος, που δηλώνει δημοσιογράφος και αμυντικός αναλυτής, βρίσκει ξανά την άκρη του και διορίζεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου. Αυτή τη φορά στο γραφείο του τότε υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση! Απο εκεί, φεύγει τον Σεπτέμβριο του 2013.

Λίγο καιρό μετά και συγκεκριμένα τον Νοέμβριο του 2013, έρχεται ο διορισμός του στο ΚΕΕΛΠΝΟ και η τοποθέτησή του στο γραφείο του Άδωνη Γεωργιάδη που διατελεί πλέον, Υπουργός Υγείας. Για 7 μήνες προσέφερε τις υπηρεσίες του στο ΚΕΕΛΠΝΟ ο… πολυπράγμων παρουσιαστής, ενώ σύμφωνα με όσα είχε παραθέσει στην Ολομέλεια της Βουλής ο Παύλος Πολάκης και η σύζυγος του κ. Θεοδωράτου είχε διοριστεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ για 10,5 μήνες.

Ο Γιάννης Θεοδωράτος εμφανίζεται σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπής της Βουλής για την Υγεία, πως διετέλεσε κεντρικό ρόλο στις παράνομες προσλήψεις.

Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των προσλήψεων φέρονται να έγιναν με «παραγγελία» του κ. Θεοδωράτου (ακόμη και η δική του!) και αφορά θέσεις διοικητικού προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Οι συνομιλίες του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στις “καυτές συνομιλίες” που αποκάλυψε στο πρώτο του φύλλο το Documento – και εμπεριέχονται ως αποδεικτικά στοιχεία σε τουλάχιστον δύο δικογραφίες της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς για τα έργα και της ημέρες στο… ΚΕΕΛΠΝΟ – ο ‘άλλοτε “ισόβιος πρόεδρος” του οργανισμού, Θεόδωρος Παπαδημητρίου μιλάει τηλεφωνικά με τον σύμβουλο του υπουργού Υγείας (όπως είχε αποκαλέσει τον Γιάννη Θεοδωράτο). Η συνομιλία, όπως προκύπτει, αφορούσε την αντιπαράθεση με τον «Κακλαμάνη» (μάλλον πρόκειται για τον πρώην υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη) σχετικά με τις προσλήψεις. Ο Παπαδημητρίου διαβεβαιώνει τον συνομιλητή του στο τηλέφωνο πως του Κακλαμάνη δεν θα του περάσει και πως τον μισεί ο Σαμαράς γιατί τον είχε ειρωνευτεί σε συζήτηση. Όταν ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί πως θα τον κάνει υπουργό, ο Κακλαμάνης τον ειρωνεύτηκε λέγοντας «με ποιον πρωθυπουργό;»

Πηγή: documentonews.gr

One thought on “Ο Άδωνις διόρισε ξανά τον κολλητό του Θεοδωράτο – Είχε προσληφθεί παράνομα και στο ΚΕΕΛΠΝΟ

  1. νεα δολοπλοκια… το κομμα που εχει μονο του θεο το χρημα και την διαφθορα, το ψηφισανε οι ελληνες που κουραστηκανε απο την πολλη Δημοκρατια……….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook