O Τομ Φορντ έφυγε με βραβείο σκηνοθεσίας από το Φεστιβάλ Βενετίας

o-τομ-φορντ-έφυγε-με-βραβείο-σκηνοθεσία-425435

Ο Αμερικανός σχεδιαστής μόδας Τομ Φορντ τραβά για άλλη μια φορά τα φώτα της δημοσιότητας για τις σκηνοθετικές του επιδόσεις.

Η ταινία του Nocturnal Animals τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο της επιτροπής του φεστιβάλ Βενετίας.

Ο Τομ Φορντ έχει ήδη δύο ταινίες στο ενεργητικό του, μέσα σε ένα διάστημα επτά χρόνων.

Η πρώτη «A Single Man» κέρδισε στο Φεστιβάλ της Βενετίας το Βραβείο Ανδρικού Ρόλου για τον Κόλιν Φερθ. Η δεύτερη το «Nocturnal Animals» κέρδισε φέτος το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, με τον σκηνοθέτη να δηλώνει αμέσως μετά «Το να επιστρέφω εδώ είναι ένα μεγάλο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα».

Με πρωταγωνιστές τους Τζέικ Τζίλενχαλ και Έϊμι Ανταμς, η ταινία του Τομ Φορντ είναι θρίλερ και βασίζεται σε μυθιστόρημα του Όστιν Ράιτ που αφορά στην περίπτωση ενός συγγραφέα, της οικογένειάς του και μίας απαγωγής.

Ο Τομ Φορντ έχει ήδη ανοίξει το δικό του γραφείο παραγωγής ταινιών στο Λος Άντζελες. «Αυτό είναι το απόλυτο σχεδιαστικό εγχείρημα. Δεν πρέπει να σχεδιάζεις μόνο όσα φοράει ο κόσμος, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, τον χώρο που οι χαρακτήρες ζουν και πεθαίνουν. Ο κινηματογράφος έχει διάρκεια, στοιχείο που στη μόδα δεν υπάρχει».

Μεγάλη του αγάπη η υποκριτική. Ωστόσο, εκτός απο τη σκηνοθεσία στην οποία και διακρίνεται, ο Τόμ Φόρντ είναι και συγγραφέας, αφού έχει ήδη παρουσιάσει ένα βιβλίο με τις αναμνήσεις του από τα δεκατέσσερα χρόνια του στον οίκο Gucci και την πορεία του στον YSL. Το βιβλίο τιτλοφορείται «Tom Ford».

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook