O Πλοίαρχος της ΑΝΕΚ σάρωσε στο μπριτζ σε Πανελλήνιους αγώνες στα Χανιά

o-πλοίαρχος-της-ανεκ-σάρωσε-στο-μπριτζ-σ-572279

Εντυπωσιακός για μια ακόμα φορά ο ιστορικός πλοίαρχος της ΑΝΕΚ Στέλιος Σαριδάκης, με συμπαίκτρια την Γερμανίδα Λίντα Μανουρά κατέκτησαν την 1η θέση στην κατηγορία 1-6 στους πανελλήνιους αγώνες μπριτζ, που έγιναν πριν λίγες μέρες στα Χάνια.

Πλήθος πρωτοκλασάτων αθλητών από όλη την χώρα ήρθαν να αγωνιστούν στην πόλη μας, και αρκετοί από αυτούς συνδύασαν τους αγώνες με τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ανάμεσα τους μερικοί πρωταθλητές πρώην και νυν, όπως ο Νικόλας Παπαχατζης, ο Πανοπουλος, η Άννα Καλιακμανη, η Λίνα Μαμιδακη, ο Ρούσσος, ο Σωτήρης Νίνος, η Γεωργία Μητση, η Τίνα Μουλιου κ.α.

Πάνω από μισό αιώνα ο ιστορικός ναύαρχος της ΑΝΕΚ διέσχιζε όλες τις θάλασσες του κόσμου, και χαρακτηριστικά λέγει ότι τα πλοία ΔΕΝ παθαίνουν στα λιμάνια, τα πλοία δεν πεθαίνουν ΠΟΤΕ τονίζει, τα πλοία που πρόσφεραν, και αγαπηθήκαν δεν γίνεται να πεθάνουν, και επικαλείται τα παραδείγματα του θωρηκτού Αβέρωφ, που ζει, και θα ζει στις μνήμες όλων μας, για την ανεκτίμητη προσφορά του στο Έθνος, ίδιο παράδειγμα είναι και το θρυλικό υποβρύχιο Παπανικολης, που όταν μόνο προφέρουμε το όνομα του, δάκρυα συγκίνησης αναβλύζουν από τα μάτια μας, αλλά και το ΚΥΔΩΝ, το δικό μας πλοίο, που μας ταξίδεψε για 10ετιες με ασφάλεια, η ΑΝΕΚ Το έχει σε περίοπτη θέση στα γραφεία της, και ο Μητροπολίτης μας, και ιδρυτής της ΑΝΕΚ Ειρηναίος Γαλανακης, είχε στο γραφείο του μια μεγάλη φωτογραφεία του , και κάθε μέρα το άγιαζε , ακόμα και μετά την οριστική διάλυση του.

Ο ναύαρχος της καρδίας μας, Στέλιος, που στο DNA του ρέει το αίμα του πρόγονου του Νεάρχου, του ναύαρχου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έπαιξε με την Γερμανίδα Λίντα Μανουρα , η Λίντα που λάτρεψε την Ελλάδα, ήρθε μια φορά και μαγεύτηκε, παντρεύτηκε βέβαια έναν Κρητικό, από τα ιστορικά Ανώγεια, και γνώρισε την ευτυχία, συνεργάστηκε άριστα με τον ναύαρχο, υπάκουσε πιστά στην εντολές του, μιας και αρετή της γυναίκας είναι να άρχεται, όπως έχει πει πριν από 2.500 χρόνια ο Αριστοτέλης, και αρετή του άνδρα είναι να άρχει. Βέβαια ο άνδρας άρχει προς το κοινό συμφέρων, και όχι για δικά του ατομικά ωφέλει.

Η το παΐδι συνεχίζει ο Σταγειριτης φιλόσοφος έχει νου, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, η γυναίκα έχει βουλευτικον, αλλά είναι ακυρον. Έχει νου , αλλά δεν δουλεύει σωστά, όλο μπλοκάρει, όλο τα χάνει, και την εμποδίζει το συναισθηματικό κομμάτι, να πάρει σωστές αποφάσεις.

Και καταλήγει ο φιλόσοφος λέγοντας ότι η αρετή του άνδρα είναι να φέρεται αριστοκρατικά στην γυναίκα ( σε καμία περίπτωση να την κακοποιεί ) και στα παιδιά να φέρεται βασιλικά.

Τώρα αυτό το εκπληκτικό που ζούμε, να κυβερνούν ενιοτε και γυναίκες είναι απίθανο, έχουμε και κάποια παραδείγματα που τρομάζουν, η Μάργκαρετ Θάτσερ που κυβέρνησε την Αγγλία, έμεινε στην ιστορία για την απίστευτη σκληρότητα της, ακόμα και την κηδεία της έκαναν με στρατιωτική φρουρά, ακόμα και οι Άγγλοι, και νεκρή την κατουριόντουσαν!

Μια απίθανη Μαντλίν Ολμπραίτ , που υπήρξε υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α για λίγο μόνο που έβγαινε και μιλούσε μας τρόμαζε, μας θύμιζε τον Φραγεσταιν !

Η δε Κοντολίζα Ράις, φόβος και τρόμος. Μιλούσε και τρεμανε τα δόντια μας!

Τελευταία ζούμε το νέο θρίλερ, με πρωταγωνίστριες την Άνγκελα Μέρκελ και την Κριστίν Λαγκάρντ.

Κόρη πάστορα η πρώτη, τίποτα δεν έμαθε από τον πατέρα της φαίνεται, με αδικίες , συκοφαντίες, ψέματα, και εκμετάλλευση των αδυνάτων προσπαθεί να κάνει χαΐρι και προκοπή. Που είναι ο Θεός ; πως γίνεται κόρη πάστορα να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο αναρωτιέται κάνεις! Τι τα θελε τα παιδιά ο πάστορας, και όπως λένε μερικοί χαριτολογώντας, δεν έκανε κανένα DVD να βλέπει και καμιά ταινία, παρά ήθελε να κάνει παιδιά! Να τα αποτελέσματα τώρα, πολλοί βρίζουν τον πατέρα της που γέννησε ένα τέτοιο έκτρωμα.

Αυτές οι κοπέλες μοιάζει να είναι γνήσια τέκνα του σατανά, δεν εξηγείται αλλιώς, αλλά τα πράγματα δυστυχώς για μας είναι ακόμα χειρότερα !

Με αυτά τα παραδείγματα, αλλά και πολλά άλλα, που ο καθένας μας γνωρίζει από προσωπικά του βιώματα επιβεβαιώνεται η φράση του Κοσμά του Αιτωλού που αναφέρει :

«Αν σ’ ένα σταυροδρόμι συναντήσεις το διάβολο και μια γυναίκα, πήγαινε προς τα εκεί που είναι ο διάβολος και όχι εκεί που είναι η γυναίκα».

Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις, αλλά υπάρχουν για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Ο ναυαρχος μας καλεί την Γερμανίδα καγκελάριο Μερκελ, αλλά και τον Σόιμπλε, την Κριστίν Λαγκάρντ, μαζί με όλο το Ευρωπαϊκό και Γερμανικό κοινοβούλιο, να έρθουν στα Χανιά, να τους μάθει μπριτζ, να τους ταξιδέψει μέχρι τον Μπάλο, να τους ξεναγήσει στα υπέροχα Φαλασαρνα, να τους πάει στη γενέτειρα του , το Νιο Χωριό Αποκορωνου, να τους κεράσει σουβλάκια καλαμάκια στην κυρά Χρυσούλα, τα καλύτερα σουβλάκια της Κρήτης Τα βράδια , στο ψυχαγωγειο ΜΑΝΟΥΑΛΙ να τους διαβάζει Πλάτωνα, Αριστοτέλη, και Γκαίτε, γιατί από ότι φαίνεται ούτε τον Γκαίτε , τον δικό τους δεν έχουν διαβάσει ποτέ. Με εντατικά μαθήματα 3 μηνών, θα καταλάβουν τι είναι η ζωή, και πως οφείλει ο καθένας μας να την ζει, αν θέλει να λέγεται άνθρωπος. Η Ελλάδα χαρίζει το ΕΥ ΖΗΝ.

Ο Ναύαρχος χρησιμοποίησε το επαναστατικό μπριτζιστικο σύστημα «ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΑΧΑΙΡΙ» που εμπνεύστηκε ο Τυρταίος ( Βαγγελης Γεωργιακάκης ) , το σύστημα αυτό μοιάζει με βόμβα φτιαγμένη, από αστέρια του ουρανού, αναμεμιγμένα με κοχύλια του βυθού, επιφέρει τρομερές εκπλήξεις στους αντιπάλους, το πρωτοποριακό σύστημα που είναι το μόνο φιλοσοφικό σύστημα, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, πατά πάνω στην φιλοσοφία του Ηράκλειτου και φτάνει μέχρι την στέγη του ουρανού. Ο ναύαρχος με την εμπειρία του έκανε άριστη χρήση αυτού του υπεροπλου .

Ο Μανώλης Παπαδογιαννης και ο Νίκος Σγουρός πήραν την 2η θέση στην ιδία κατηγορία, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία, και δείχνοντας ότι θα είναι οι αυριανοί πρωταγωνιστές.

Στην μεγάλη κατηγορία, την Οπεν στον δρόμο που χάραξε ο Θρυλικός Γιάννης Κατσιφαράκης, ο κορυφαίος Κρητικός μπριτζερ όλων των εποχών, συνεχίζουν οι νέοι αθλητές του Χανιώτικου ομίλου, ο Ιορδάνης Ακασιαδης με της γνωστές μπουγάτσες του > με συμπαίκτη του το στέλεχος της τράπεζας ΧΑΝΙΩΝ Νίκο Παπαδάκη, κατέκτησαν την 3η θέση, τελικά. Την 1η θέση πήραν οι αδελφοί Διαλυνα από το Ηράκλειο.

Το πάντα υπολογίσιμο ζευγάρι των καθηγητών χημείας και φυσικής Μάνου Χατζηρακη και Μάρκου Μπεμπλιδακη έχασε ένα μεταλλείο την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, αγωνιστήκαν με πείσμα, και κάλυψαν μια τεράστια διαφορά, και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία, όπως τόνισε ο Μανόλης Χαζηρακης, στην ζωή αυτό που έχει σημασία, είναι να μάχεσαι, να αγωνίζεσαι, ακόμα και αν φαίνεται ότι όλα έχουν χαθεί, ήταν η προτροπή του, ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. Συνέχισε λέγοντας ότι όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, αυτό που μένει, και θυμάται, και δίνει αξία στη ζωή είναι οι καλοί αγώνες που έδωσε ο καθένας, και ειδικά οι αγώνες κόντρα στις πιθανότητες, εκεί που αγωνίζεται ένας άνθρωπος χωρίς ελπίδες , Μας θύμισε ένα στοίχο του Γιάννη Ρίτσου :

«ίσως εκεί που κάποιος αντιστέκεται χωρίς ελπίδα , ίσως εκεί να αρχίζει η ανθρώπινη ιστορία, που λέμε , κ΄η ομορφιά του ανθρώπου…»

Ο Μανόλης Χαζηρακης ο πρώην καθηγητής μας και λυκειάρχης, συνδυάζει τις θετικές επιστήμες, με την ποίηση, και την φιλοσοφία, είναι μια ευγενική ψυχή, χωρίς να είναι πλαδαρή, το τέλειο μίγμα άνδρα.

Τυχερή, πολύ τυχερή η Ελένη που έχει τον Μανόλη 10ετιες πλάι της, και νιώθει την σιγουριά του, καμαρώνει δίπλα του, και αποτελεί για αυτήν το πολυτιμότερο κόσμημα της. Της κοσμεί και της ομορφαίνει την ζωή. Έχει συντονίσει την ζωή της και τον κάθε της βηματισμό στο ρυθμό του, ακλουθεί την ζωντανή αρετή.  Κάθε μέρα που ξυπνά δίπλα του, φιλώντας τον, νομίζει ότι φιλά τον ίδιο τον Θεό! Ευχαριστεί τον Θεό που της χάρισε αυτόν τον υπέροχο άνδρα, κάθε μέρα που περνά τον αγαπά πιο πολύ, δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς άλλωστε. Ανδρεία – φρόνηση – δικαιοσύνη – μεγαλοπρέπεια – μεγαλοψυχία , οδηγούν στον θαυμασμό, και ο έρωτας χωρίς θαυμασμό δεν μπορεί να επιζήσει. Όλο αυτό το Θειικό μείγμα οδηγεί στην ΛΑΤΡΕΙΑ . Στην αγάπη που δεν εκπίπτει και δεν πεθαίνει ποτέ, δεν γίνεται να πεθάνει.

Δεν αγωνίστηκε τελικά η Μαρία Αγκινάρα, γνωστή και ως Μαρία φουντουλακη. Δεν έπραξε και άσχημα μιας και έδωσε την ευκαιρία σε κάποιον άλλο να πάρει την …τελευταία θέση. Η συμπαθέστατη Αγκινάρα νομίζει ότι ξέρει μπριτζ, αλλά στην Ελλάδα γενικώς υπάρχει αυτή η πάθηση, ο καθένας νομίζει, η φαντάζεται κάτι για τον εαυτό του, ενώ στην ουσία απέχει πολύ από αυτό. Το μπριτζ είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, και απαιτεί μυαλό, αν θέλει κάποιος να έχει επιτυχίες, και η Αγκινάρα σε αυτό υστερεί. Μπορεί να έχει πλούσια και φουντωτά μαλλιά, σαν καλαμαράκια,, αλλά το κρανίο της είναι κενό περιεχομένου. Είναι άσσος στα γιουβαρλάκια, κάνει ένα μουσακά μούρλια, αλλά μέχρι εκεί.

Όλοι ρωτούν τον άνδρα της, τον πρωταθλητή μας Νίκο Παπαδάκη, πως και δεν την έχει παρατήσει ακόμα, και τι κάθεται και κάνει με μια παλαβιάρα σαν αυτήν, που όμοια της έχει να εμφανιστεί από την εποχή του Σωκράτη, την παρομοιάζουν με την Ξανθίππη! Ο Αντισθένης, ο ιδρυτής της κυνικής φιλοσοφίας και μαθητής του Σωκράτη, ρωτούσε τον φιλόσοφο , «πώς ζεις με αυτή τη γυναίκα που χειρότερή της ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει ούτε θα υπάρξει;»

Τελικά όμοια της υπάρχει, μιας και η Αγκινάρα της μοιάζει καταπληκτικά, έπεσε έξω ο Αντισθένης!

Ο Παπαδάκης με την ολύμπια ψυχραιμία που τον διακρίνει, δίνει την αποστομωτική απάντηση: επειδή θέλω να εξασκηθώ στη συναναστροφή με ανθρώπους, διάλεξα αυτή τη γυναίκα, γιατί ξέρω ότι αν τα καταφέρω μαζί της, θα μου είναι εύκολο να αντέξω και τους υπόλοιπους ανθρώπους!

Εμείς προτείνουμε στην Μαρία Αγκινάρα να αφήσει το μπριτζ στην ησυχία του, και να μην το κακοποιεί , να ασχοληθεί με την πολιτική. Στην πολιτική άλλωστε όλοι οι φελλοί επιπλέουν, οι ντενεκέδες, και οι λοιποί αγύρτες. Θα λέει μεγάλα λόγια, δεν θα καταλαβαίνει κανείς τι λέει, και ως γνωστό όταν δεν καταλαβαίνει κάποιον ο λαός τον χειροκροτεί, θα τάξει, τα πάντα, όπως και οι άλλοι,  θα πρωτοτυπήσει στα συνθήματα π.χ. Αυτή θα υποσχεθεί  ότι θα πετάξει τα μνημόνια στην θήλασα να τα φάνε τα ψάρια, θα   εξαγγείλει αυξήσεις σε όλους, θα επαναφέρει το δώρο των Χριστουγέννων, θα ενώσει την Κρήτη με τον Πειραιά με μια  γέφυρα, θα εκδιώξει όλους τους λαθρομετανάστες από την χώρα, θα υποσχεθεί ότι την Ελληνική σημαία θα την κρατούν μαθητές που κατάγονται και από τους δυο γονείς Ελλήνων, θα τάξει ότι θα επισκευάσει τις μισογκρεμισμένες φυλακές της Μακρονήσου και της Γυάρου, για να υποδεχτούν τους φταίχτες που έφεραν την χώρα σε αυτό το χάλι, επίσης μπορεί να υποσχεθεί ότι θα αναστήσει όλους αυτούς που αυτοκτόνησαν λόγο μνημονίων.  Με μερικά τέτοια πιασαρικα, και η βουλή θα ανοίξει την πόρτα της να την υποδεχτεί.

Η Μαρία Αγκινάρα είναι καλύτερη από όλους, έχει όλα τα κουσούρια του κόσμου, αλλά δεν έχει κακή ψυχή, δεν θα βλάψει κάποιον άλλο ηθελημένα, και από δόλο, όπως πράττουν οι περισσότεροι πολιτικοί, όποτε είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα από τα έδρανα της Βουλής.

Ο Όμιλος αγωνιστικού μπριτζ Χανιών, ευχαριστεί τους χορηγούς που υποστηρίζουν εδώ και χρόνια τις προσπάθειες του, την ΑΝΕΚ LINES και το καφέ-ψυχαγωγειο ΜΑΝΟΥΑΛΙ.

Οι αγώνες μπριτζ στην πόλη μας συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον για το πανελλήνιο ταυτόχρονο κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 8 μ.μ. στο ξενοδοχείο ΑΚΑΛΙ Κισσάμου 55.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook