O Κώστας Γαβράς τιμώμενο πρόσωπο στο Hellas Filmbox Berlin 2017

o-κώστας-γαβράς-τιμώμενο-πρόσωπο-στο-hellas-filmbo-255312

Ο Κώστας Γαβράς είναι τιμώμενο πρόσωπο του Hellas Filmbox Berlin 2017 που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο τον Ιανουάριο 2017. Ο καταξιωμένος δημιουργός θα παρευρεθεί στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ στις 18 Ιανουαρίου και θα τιμηθεί για την προσφορά του στην Ελλάδα καθώς και στον κινηματογράφο.

Το Hellas Filmbox Berlin είναι ένα ελληνικό φεστιβάλ κινηματογράφου που ιδρύθηκε την άνοιξη του 2015 με στόχο να φέρει σε επαφή το γερμανικό κοινό με τη σύγχρονη και καλλιτεχνικά αξιόλογη κινηματογραφική σκηνή της Ελλάδας.

Αναγνωρισμένος στο είδος του πολιτικού θρίλερ ο Κώστας Γαβράς έχει στις περγαμηνές του μεταξύ άλλων το Όσκαρ διασκευασμένου σεναρίου και τον Χρυσό Φοίνικα για τον «Αγνοούμενο» (1982) ενώ το «Ζ» τιμήθηκε το ‘69 με το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.

Το 1990 κέρδισε Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ του Βερολίνου για το «Music Box», και πήρε βραβείο Cesar Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου για το «Aμήν» το 2002. Ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του από τα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του Κόσμου, είναι Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής από το γαλλικό κράτος και Πρόεδρος της Cinématheque Francais εδώ και χρόνια. Έντονα πολιτικοποιημένος και πάντα ενεργός στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας, ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

Πηγή: ellines.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook