O Γιάννης Αντετοκούνμπο στο NBA | Από τους πάγκους στους δρόμους, σε συμβόλαιο 7 εκατ. δολαρίων | Video

o-γιάννης-αντετοκούνμπο-στο-nba-από-τους-π-75061

adetonkoumpoO Γιάννης Αντετοκούνμπο ζει το όνειρο. Επελέγη στο Νο 15 του draft από τους Μιλγουόκι Μπακς. Την ώρα (ξημερώματα Παρασκευής) που το ανακοίνωνε ο κομισάριος του NBA Ντέιβιντ Στερν, ο 19χρονος μαζί με τον αδελφό του πανηγύριζαν ανεμίζοντας την ελληνική σημαία.

Από τους πάγκους στους δρόμους όπου πουλούσε ο,τιδήποτε για να ζήσει, ο 19χρονος Νιγηριανός μετανάστης που έχει πια ελληνικό διαβατήριο, προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει στη σάλα Barclays Center του Μπρούκλιν, ότι μία ομάδα του NBA του προσφέρει συμβόλαιο 2+2 χρόνων με συνολικές μικτές απολαβές περίπου 7.000.000 δολάρια.

antetokounmpo simaiaΟ αδερφός του, Θανάσης, ο οποίος ταξίδεψε μαζί τους στις ΗΠΑ πανηγύρισε τη σπουδαία στιγμή της ανακοίνωσης του ονόματός του με την ελληνική σημαία και δευτερόλεπτα αργότερα ο νεαρός διεθνής ανέβηκε στο βήμα για την καθιερωμένη χειραψία με τον ισχυρό άνδρα της λίγκας.

«Δε μπορώ να περιγράψω πόσο ενθουσιασμένος αισθάνομαι να έχω επιλεγεί στον πρώτο γύρο απ’ τους Μπακς! Είναι ένα όνειρο, που έγινε πραγματικότητα!» δήλωσε λίγο αργότερα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ενώ πρόσθεσε: «Δε φοβάμαι! Θα δώσω τα πάντα στο παρκέ και θα αποδείξω στους Μπακς πως έκαναν τη σωστή επιλογή!».

ante simaiaΑπ’ την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ομάδος, Τζον Χάμοντ, σχολίασε για την επιλογή του στο Νο.15: «Πιστεύω πως διαθέτει το ταλέντο να γίνει All Star! Πραγματικά το πιστεύω πως μπορεί. Θέλει να γίνει μεγάλος. Στην επίθεση μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να τον έχουν στο παρκέ αμέσως».

 

Πηγή:  iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook