Oι υπολογιστές, η μουσική και η τεχνολογία έγιναν μαθήματα «Β’ Κατηγορίας» σε Γυμνάσιο-Λύκειο

oι-υπολογιστές-η-μουσική-και-η-τεχνολογ-91584

ypologistes sxoleioΣε μαθήματα δύο ταχυτήτων θα εξετάζονται οι μαθητές στο Γυμνάσιο και Λύκειο, καθώς εκτός από τα «βαριά χαρτιά» που είναι τα μαθήματα τα οποία διδάσκονται πάνω από μια ώρα την εβδομάδα, προστέθηκαν και αρκετά μονόωρα τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν θα εξετάζονται γραπτά στο τέλος της χρονιάς.

Τα μαθήματα…Β’ κατηγορίας υπήρχαν πάντα στο Γυμνάσιο και το Λύκειο ωστόσο ήταν σε περιορισμένο αριθμό, λόγω της αδυναμίας που είχαν οι εκπαιδευτικοί να εμβαθύνουν στην ύλη τους αφού με μία ώρα την εβδομάδα κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο, αναφέρει το Βήμα.

Τα μονόωρα μαθήματα της Α Γυμνασίου γίνονται έξι, καθώς στην Πληροφορική, την Μουσική, την Τεχνολογία και τα Καλλιτεχνικά, προστίθενται η Φυσική και το μάθημα πρότζεκτ.

Τα μονόωρα μαθήματα της Β’ Γυμνασίου, γίνονται οκτώ, καθώς στην Πληροφορική την Μουσική, την Τεχνολογία, την Χημεία και τα Καλλιτεχνικά, προστίθενται η οικιακή οικονομία, η Βιολογία και το πρότζεκτ.

Στην Γ΄ Γυμνασίου, τα μονόωρα γίνονται έξι, καθώς στη Χημεία την Μουσική, τα Καλλιτεχνικά και την Πληροφορική, προστίθενται η Βιολογία και η Τεχνολογία.

Τα περισσότερα μονόωρα μαθήματα δεν προβλέπεται από το υπουργείο να εξετάζονται γραπτά στο τέλος της χρονιάς στις προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις, οπότε μπαίνουν αυτομάτως σε μία «υποδεέστερη» κατηγορία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook