Oι περίεργες και παράξενα λιτές συνήθειες που έκαναν τον Μr. IKEA δισεκατομμυριούχο

oι-περίεργες-και-παράξενα-λιτές-συνήθε-644161

Ο Σουηδός μεγιστάνας επιχειρηματίας Ίνγκβαρ Κάμπραντ βρισκόταν στο τιμόνι της IKEA, ενός από τα μεγαλύτερα καταστήματα επίπλων στον κόσμο για περισσότερα από 70 χρόνια. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε την Κυριακή από την εταιρεία.

Με περιουσία αξίας 48,1 δισ. δολαρίων ο ίδιος ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Αν ρωτήσετε τον Malcolm Gladwell, του οποίου τα βιβλία έχουν διαβάσει εκατομμύρια άνθρωποι, ο Κάμπραντ πέτυχε χάρη σε ένα συχνά μη δημοφιλές χαρακτηριστικό προσωπικότητας: Ήταν δυσάρεστος και δεν τον ενδιέφερε, εάν οι γύρω του τον θεωρούσαν τρελό.

Δείτε παρακάτω πώς ο Μr. Ikea ξεκίνησε την εταιρεία επίπλων και πως την κατέστησε σε ένα παγκόσμιο κολοσσό 11,8 δισ. δολαρίων:

Στα παιδικά του χρόνια

O Κάμπραντ γεννήθηκε στα νότια της Σουηδίας το 1926 και από την ηλικία των πέντε ετών ξεκίνησε να πωλεί σπίρτα για να βγάζει ένα προσωπικό κέρδος, ενώ στα 10, οδηγούσε το ποδήλατό του γύρω από τη γειτονιά για να πουλήσει χριστουγεννιάτικα στολίδια, ψάρια και μολύβια.

Η εφηβεία του

Στην εφηβεία του, ο Κάμπραντ συμμετείχε σε ένα ναζιστικό κίνημα νεολαίας έχοντας δεχθεί επιρροή από τη γιαγιά του, η οποία ήταν «ένας μεγάλος θαυμαστής του Χίτλερ». Αργότερα περιέγραψε εκείνη την εποχή ως «το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του» και μάλιστα έγραψε μια επιστολή προς τους υπαλλήλους του, ζητώντας τη συγχώρεση τους.

Η αρχή της IKEA

Όταν ήταν 17 ετών, ο πατέρας του, του έδωσε ορισμένα χρήματα σε μετρητά επειδή κατάφερε να λάβει καλούς βαθμούς στο σχολείο παρά τη δυσλεξία του. Ο ίδιος, χρησιμοποίησε τα χρήματα αυτά προκειμένου να ιδρύσει την IKEA το 1943. Σημειώνεται ότι τα πρώτα πέντε χρόνια η εταιρεία πωλούσε μικρά είδη οικιακής χρήσης κι όχι έπιπλα.

Το όνομα IKEA

Το όνομα IKEA είναι ένα ακρωνύμιο από τα αρχικά του ονόματός του (Ingvar Kamprad), τα αρχικά του οικογενειακού αγροκτήματος όπου γεννήθηκε (Elmtaryd), καθώς και του πλησιέστερου χωριού (Agunnaryd).

Πηγή: news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook