Νυχτερινές «επιδρομές» σε χωράφια αβοκάντο στα Χανιά – Δίδεται αμοιβή για τους κλέφτες

νυχτερινές-επιδρομές-σε-χωράφια-αβ-1162754

Σε απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί αβοκάντο των Χανίων, αφού ζουν στον φόβο των «επιδρομέων» που εμφανίζονται τη νύχτα και κλέβουν τον κόπο και των ιδρώτα μηνών.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός παραγωγού στο Βαρύπετρο, ο οποίος σύμφωνα με το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, είδε τη φυτεία του να αδειάζει από τα ώριμα αβοκάντο εν μία νυκτί.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση της αστυνομίας που έκανε έρευνα στο σημείο, άγνωστοι έσπασαν με κόφτη την κλειδαριά του φράχτη, μπήκαν στο χωράφι και πραγματοποίησαν την περισυλλογή των καρπών τη νύχτα της 7ης Ιανουαρίου. Μάλιστα, ήταν τόσο επιτήδειοι, που δεν έκοψαν όλα τα φρούτα, παρά μόνο αυτά που ήταν κοντά στην ωρίμανσή τους, ενώ δεν χρησιμοποίησαν τελάρα αλλά τσουβάλια για την μεταφορά των κλοπιμαίων, έτσι ώστε να μην «καρφωθούν» αλλά να φαίνεται οτι μεταφέρουν ελιές.

Η ζημιά είναι μεγάλη, αφού λεηλατήθηκαν περίπου 200 δέντρα, και υπολογίζεται στα 5000€.

Δεν ήταν η πρώτη φορά φέτος που τα αβοκάντο αποτελούν πόθο εγκληματιών, αφού τουλάχιστον τρεις ανάλογες περιπτώσεις έχουν καταγραφή κατά τη φετινή συγκομιδή, στην ποικιλία fuerte που ωριμάζει νωρίτερα, με τους παραγωγούς να εφαρμόζουν μέτρα ασφαλείας, συχνά να κάνουν και οι ίδιοι «σκοπιά» στα χωράφια τους, ώστε να προστατεύσουν την περιουσία τους.

Πλέον, η αστυνομία δεν εστιάζει τόσο στους κλέφτες, όσο στους κλεπταποδόχους, αφού θεωρείται οτι τα φρούτα πιθανότατα είχαν ήδη οργανωμένη διαδρομή για την μεταφορά τους και την πώλησή τους, είτε στην Ανατολική Κρήτη, είτε σε κάποια λαχαναγορά ή συσκευαστήριο.

Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης προσφέρει αμοιβή 1000€ σε όποιον δώσει πληροφορίες στην αστυνομία που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook