Ντροπή… Κόβουν την καθαριότητα σε 32 σχολεία των Χανίων ενώ η πανδημία σαρώνει

ντροπή-κόβουν-την-καθαριότητα-σε-32-σχ-1319754

Χωρίς δικαίωμα ανανέωσης παραμένουν μέχρι και σήμερα το πρωί οι συμβάσεις των 32 καθαριστριών του Δήμου Χανίων που εργάζονται με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, συμπληρώνοντας τις τεράστιες ανάγκες για καθαριότητα στις σχολικές μονάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr οι συμβάσεις λήγουν αύριο Παρασκευή, με το Υπουργείο Εσωτερικών να μην έχει απαντήσει ακόμα στα επανειλημμένα αιτήματα του Δήμου Χανίων για παράτασή τους.

Ως εκ τούτου «κόβεται» κατά μεγάλο μέρος η καθαριότητα σε 32 σχολεία και κυρίως νηπιαγωγεία που έχουν αυξημένες ανάγκες.

Και όλο αυτό ενώ η διασπορά του κορονοϊού είναι σε άνευ προηγουμένου έξαρση στην σχολική κοινότητα, με πάνω από 110 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μέσα στον μήνα Νοέμβριο.

Το πρόβλημα γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων στο Υπουργείο με επιστολή του την περασμένη εβδομάδα, στην οποία εξηγεί πως ο Δήμος δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να προβεί σε καμία περαιτέρω νόμιμη ενέργεια, για την πρόσληψη προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες που έχουν προκύψει από την πανδημία, και ζητά να προβλεφθεί η έκτακτη πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, με 8μηνη διάρκεια, καθώς και να καλυφθεί η οικονομική ενίσχυση των φορέων για την κάλυψη των πρόσθετων αυτών δαπανών.

Σημειωτέον ότι ήδη ο Δήμος συμπληρώνει κατά ένα σημαντικό ποσό που ξεπερνά τις 40.000 ευρώ, την δαπάνη για καθαριότητα στα σχολεία λόγω των πρωτοφανών συνθηκών.

zarpanews.gr

One thought on “Ντροπή… Κόβουν την καθαριότητα σε 32 σχολεία των Χανίων ενώ η πανδημία σαρώνει

  1. Αυτό θέλουν., να κάνουν τους γονείς να πιστέψουν ότι τα παιδιά κινδυνεύουν για να τα πάνε για εμβολιασμό ! Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν γονείς που θα θυσιάσουν τα παιδιά τους για το κομπλεξικό σούργελο, το γιο του γερμανόφιλου κουκουλοφόρου δοσιλογου ! Ότι και να σας λένε οι προπαγανδιστές δημοσιογράφοι πουθενά δεν εμβολιαζωντε παιδιά, μπορεί να λένε για Αμερική και να δείχνουν κάποιες εικόνες με παιδιά που εμβολιαζωντε αλλά αυτές δείχνουν παιδιά που κάνουν αλλά εμβόλια, όχι για Κορωνοιό. Τα παιδιά σας και τα μάτια σας ! Η ώρα που θα δικαστούν οι πολιτικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι και γιατροί εναι κοντά. ! Μη θυσιάσετε το παιδί σας για να οικονομήσουν τα λαμόγια αυτά !

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook